Як вплине на мобілізацію зміна термінів явки до ТЦК: пояснення адвоката

Скорочення термінів явки до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) жодним чином принципово нічого не змінює.

Таку думку в ефірі “Апостроф TV” висловив Ростислав Кравець, адвокат, голова адвокатського об’єднання “Кравець і Партнери”. Відповідаючи на запитання, чим зумовлене скорочення термінів явки до ТЦК та СП, він висловив думку, що питання мобілізації досі не налагоджене.

“Були внесені зміни в сам порядок, яким чином після отримання повістки особа повинна з’явитися до ТЦК. Цей термін був… зменшений з 14 до 7 діб. Єдине питання в тому, що на сьогоднішній день це жодним чином принципово нічого не змінює”, – сказав адвокат.

Кравець додав, що цікаво було б дізнатися у ініціаторів відповідного законопроекту, чому потрібно було зменшувати цей термін.

“Тому зміна терміну на фоні інших змін, щодо і бронювання, і заяв представників держави про те, що дуже велика кількість заброньованих, яких вважають, що вони незаконно заброньовані, у пересічних громадян викликає багато запитань”, – сказав він.

“Що стосується штрафів у разі нез’явлення до ТЦК, то це, знову ж таки, окрема історія. На сьогоднішній день, як ми бачимо, практично всі штрафи, у разі їх оскарження, скасовуються”, – зауважив Кравець.

Він додав, що питання є до тих, хто “виписує повістки, знаючи, що вони незаконні, і хто не виконує безпосередньо свої обов’язки”.

“З’явилася ця новина про 70 тис. повісток, які були направлені військовозобов’язаним, однак деякі потрапили до тих осіб, які вже служать, до заброньованих, до тих, хто має відстрочку. От у цьому питання. Навіщо збір персональних даних, якщо ви не можете його обробляти? Тому й питання, навіщо скорочувати терміни? Що саме це дасть ЗСУ і обороні”, – зауважив Кравець.

Скорочення термінів явки в ТЦК

Кабінет міністрів скоротив термін явки до ТЦК та СП. Згідно з ухваленим рішенням, відтепер прибути до ТЦК за повісткою з адміністративного центру області необхідно протягом семи діб, а з інших населених пунктів – протягом десяти.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері…

14 хв. ago

На аукціоні продали останню річ збанкрутілого мільйонера: що це було

Дії суду в Китаї, який виставив на аукціон пляшку безалкогольного напою як останню річ, що…

16 хв. ago

Щодо України розгортається “війна сигналів”, через місяць буде розвилка — військовий аналітик

Ключові союзники України зможуть представити свою стратегію щодо завершення війни лише після обрання нового президента США та…

18 хв. ago

Викрадені Росією артефакти культурної спадщини помічено на міжнародному чорному ринку

Викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток експонати та артефакти вже почали з'являтися на міжнародному…

29 хв. ago

Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити

Потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки навіть тоді, коли людина має відстрочку або…

32 хв. ago

Доведеться розщедритися. В Україні зросли тарифи на паспортні та міграційні послуги

В Україні з 7 жовтня зміниться вартість оформлення паспорта та деяких інших документів. Це також стосується обміну…

35 хв. ago