Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері освіти. В умовах війни значна увага приділяється як покращенню якості дистанційного навчання, так і поверненню дітей до очної форми навчання там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Однією з ключових ініціатив є програма “Школа офлайн: повертаємо дітей до очного навчання”. Її мета – забезпечити доступ до очної освіти якнайбільшій кількості школярів у регіонах, де це є можливим з огляду на безпекову ситуацію. Там, де очне навчання все ще неможливе, МОН прагне надати якісну дистанційну освіту, особливо для дітей з тимчасово окупованих територій та тих, хто вимушено перебуває за кордоном.

На сьогодні дистанційною освітою в Україні охоплено близько 600 000 дітей. Ще понад 390 000 українських школярів перебувають за кордоном, але продовжують навчання в українських школах онлайн. МОН працює над покращенням якості онлайн-навчання та адаптацією освітнього процесу до потреб кожної категорії учнів.

Для дітей з ТОТ важливо зберегти зв’язок із українськими вчителями та забезпечити стабільність навчального процесу. Згідно з оновленими правилами, школярі з окупованих територій мають можливість навчатися в дистанційних класах або, за необхідності, переходити до інших навчальних закладів в межах своєї області.

З цього року з’явилася ще одна важлива ініціатива – програма педагогічного патронажу. Вона передбачає індивідуальне навчання для кожного учня під керівництвом закріпленого за ним учителя. Учитель разом з учнем формує навчальний план, який враховує потреби дитини та дозволяє їй ефективно засвоювати матеріал, зокрема через використання дистанційних технологій.

Для кожного рівня освіти передбачено різний обсяг занять:

  • 5 годин для початкової школи;
  • 8 годин для базової школи;
  • 12 годин для старшої школи.

Це дозволить учням отримувати індивідуальну підтримку, що є особливо важливим у складних умовах війни.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Золоту статуетку сови знайшли через тридцять років за підказками з книги померлого письменника

Французькі шукачі скарбів нарешті знайшли довгоочікувану сову з золота та срібла з діамантами, сховану в 1993 році письменником Режисом…

5 хв. ago

Небезпечна бактерія живе в рибі та “пожирає людей”: жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Жінці з Каліфорнії ампутували всі чотири кінцівки після того, як з'їла заражену смертельними бактеріями тилапію.…

13 хв. ago

Суд присяжних в Україні: кого і як штрафуватимуть за неявку

В Україні планують запровадити нову модель суду присяжних, яка передбачає автоматизований відбір кандидатів з реєстру…

20 хв. ago

Конфлікт з блогером Кармою у Полтаві: працівнику ТЦК не сподобались “провокативні запитання жінкам”

До конфлікту з українським блогером Ніколасом Кармою, якому у центрі Полтави приставили до шиї пістолет, причетний представник…

29 хв. ago

ЗСУ зводять оборонні укріплення для захисту Дніпропетровщини від наступу росіян

Збройні сили України почали зводити укріплення поблизу Покровська на Донеччині. Вони готують захист Дніпропетровщини від…

38 хв. ago

Материки Землі поволі наближаються один до одного: учені прогнозують зіткнення із велетенським катаклізмами

Земні материки поволі зближуються один з одним. Зрештою вони об'єднаються та утворять новий єдиний суперконтинент…

46 хв. ago