Мобілізацію хочуть суттєво “омолодити”: ТЦК “поклали око” на юних хлопців

В Україні пропонують змінити вікові рамки для мобілізації, знизивши їх до 20 років і піднявши до 50. Таку ідею висловив Роман Костенко, народний депутат від партії “Голос” і ветеран АТО.

За його словами, нинішня категорія призовників є занадто віковою, що негативно впливає на боєздатність армії. Костенко підкреслює, що люди старші за 50 років повинні мати можливість мобілізуватися лише за власним бажанням і не для бойових завдань. Він вважає, що для виконання бойових задач важливо мати здорових і молодих людей у віці від 20 до 50 років.

Студенти на базовій військовій підготовці

Нардеп також зазначив, що після введення нового закону про мобілізацію ситуація значно покращилася. На початку 2023 року була помітна значна криза з мобілізацією, зокрема, під час контрнаступу. Кількість мобілізованих не досягала й 10 тисяч на місяць, що викликало значні проблеми для військових.

Військовий з дружиною

Проте після ухвалення нового закону про мобілізацію показники зросли, і вже у травні вдалося набрати більше новобранців, ніж у попередні місяці.

Людина тримає військовий квиток в руці

Однак, Костенко зауважив, що є й проблеми, адже військкомати часто звертають увагу лише на кількість, не приділяючи належної уваги якості мобілізованих. Він наголошує, що у навчальні центри часто потрапляють люди, які не можуть служити через фізичні чи психологічні проблеми, але їх не можна звільнити, і вони залишаються у системі.

Костенко підсумував, що хоча українська армія налічує мільйон осіб, цього недостатньо для ведення війни проти такої великої країни, як росія. Армія має бути більшою, але головне – це її якісний склад.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Доведеться підвищувати вдвічі”: українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

В Україні вже з перших днів жовтня інтернет-провайдери почали підвищувати ціни на свої послуги. Про…

9 хв. ago

Українець стане наймолодшим кардиналом Ватикану: що це означає

Український священник стане кардиналом у Ватикані. Йдеться про Миколу Бичка, єпарха Мельбурнської єпархії Петра та…

16 хв. ago

111-річний відлюдник провів століття у печері: який він має вигляд

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100…

41 хв. ago

Повістки вручатимуть “прозоро” – ТЦК зобов’язали до нових правил

Міністерство оборони України затвердило нову інструкцію, яка регламентує використання портативних відеореєстраторів під час вручення повісток…

47 хв. ago

Скандал у Туреччині. Арбітриню усунули через її секс-відео з інспектором ФІФА

24-річна арбітриня Еліф Караарслан потрапила в гучний скандал після того, як відео її сексу з 61-річним інспектором…

50 хв. ago

Страти на очах туристів: мексиканські курорти стали полем битви між наркокартелями

Райські курорти Канкуна, Плайя-дель-Кармен і Тулума перетворилися на зони запеклих бойових дій, оскільки картелі ведуть…

59 хв. ago