Коли осінні канікули в школах та які регіони України відмовились від них у 2024 році

Навчальний рік в Україні розпочався 2 вересня та триватиме до 30 червня 2025 року згідно з рішенням Кабінету міністрів. Проте тривалість канікул та їхні дати заклади освіти мають визначати самостійно, залежно від безпекової та ситуації з електроенергією. 

Розповідаємо, в яких школах діти будуть відпочивати восени, а де учні матимуть довші зимові канікули. Подробиці про перший семестр навчального року читайте далі. 

Орієнтовно осінні канікули українські школярі матимуть з 28 жовтня по 3 листопада. Тоді як зимові за графіком відбудуться з 28 грудня 2024 року по 12 січня 2025 року. 

Черкаська область

Згідно з рішенням місцевої адміністрації школи самостійно визначатимуть графік проведення канікул, враховуючи критичність ситуації з електроенергією та безпекою. 

Львівська область 

Попри те, що форму та тривалість освітнього процесу визначає педагогічна рада шкіл, Департамент освіти та науки надав рекомендації органам управління. Зокрема, у разі тривалої відсутності електроенергії та неможливості прогріти приміщення до початку осінньо-зимового періоду, то для школярів можуть оголосити вимушені канікули.

Також визначати графік проведення осіннього відпочинку будуть педагогічні ради закладів освіти Миколаївської, Волинської, Житомирської, Сумської, Кіровоградській, Рівненської та Закарпатської областей. 

Натомість у Хмельницькій області деякі громади вже розглядають зміщення графіку канікул у разі тривалої відсутності електроенергії.

Тоді як, місто Городок планує скасувати осінні канікули. Зокрема, школярі можуть відпочивати до двох місяців.

Також не планують відпочивати заклади освіти восени у місті Славута, селищі міського типу Стара Синява, селі Требухівці. Водночас у смт Летичів місцева влада рекомендувала оптимізувати навчальний процес та приєднати осінні канікули до зимових.

У селищі міського типу Антоніни та селі Миролюбне діти будуть без осіннього відпочинку і матимуть зимові майже два місяці. 

У Харківській області навчання майже у всіх школах проходить дистанційно, а графіки канікул затверджують педагогічні ради закладів освіти. Зокрема, майже всі повідомили, що будуть дотримуватися звичайного плану. Проте у Лозівській територіальній громаді відмовились від осінньої перерви та зробили довшою зимову. 

Юлия Ковальчук

Recent Posts

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

12 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

21 хв. ago

Конкурси краси, чайлдфрі та піца з ананасами: що ненавидять люди у світі

У соціальній мережі Reddit влаштували опитування на тему того, що люди у світі ненавидять найбільше.…

33 хв. ago

В Україні можливий землетрус до 8 балів потужності, –  сейсмолог

Жителі Одеської області в понеділок могли відчути сильний землетрус, епіцентр якого розташовувася у Румунії. У майбутньому…

42 хв. ago

5 міст у світі, де штучний інтелект змінює життя

Штучний інтелект (ШІ) вже не фантастика - у деяких містах світу він активно змінює життя…

51 хв. ago

У Раді хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв’язок при відключеннях світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431. Він спрямований…

60 хв. ago