У Вінниці СБУ схопила іноземця, який за наказом ФСБ підпалював авто військових

У Вінниці затримали зловмисника, який прибув з сусідньої країни і мав завдання підпалювати службові автомобілі Збройних сил України. Він шукав транспортні засоби, які раніше були задіяні на фронті, а тепер проходять технічне обслуговування в Вінниці.

Про це повідомляє СБУ.

Російська спецслужба “відрядила” агента до України для виконання ворожого завдання. Після прибуття до Вінниці іноземець оселився у знайомого і самостійно розпочав пошуки військових авто.

Щоб знайти ціль, зловмисник вночі відвідав СТО, де був позашляховик українських захисників. Спочатку він сфотографував автомобіль, щоб погодити його з російським куратором. Після отримання інструкцій від ФСБ, агент придбав дві каністри з бензином і підпалив військовий автомобіль.

Для отримання додаткової “оплати” від окупантів, іноземець знімав процес загоряння на камеру свого телефону. Це відео ФСБ планувала використовувати в інформаційно-психологічних спецопераціях для розхитування ситуації в прикордонному регіоні.

Після цього планувалося продовження серії підпалів на території Вінниці. Однак співробітники СБУ затримали зловмисника по “гарячих слідах”. У нього вилучено саморобну запалювальну суміш, мобільні телефони та банківські картки, що підтверджують його співпрацю з російськими спецслужбами.

Наразі слідчі СБУ повідомили іноземцю про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань). Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує до 8 років тюрми.

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

4 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

13 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

25 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

35 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

48 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago