Росія хоче повного блекауту в Україні: Міненерго розказало по складнощі взимку

Ситуація в енергосистемі України після масштабних російських атак на енергетичну інфраструктуру є значною гіршою, аніж у 2022-2023 роках. Про це сказав міністр енергетики України Герман Галущенко під час засідання Ради Керуючих МАГАТЕ у Відні. Про це повідомляє пресслужба Міненерго у четвер, 6 червня.

За словами міністра, найбільших руйнувань зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, також значно пошкоджено об’єкти системи передавання.

“Загальні втрати системи – до 9 ГВт потужності. Ситуація наразі значно гірша, ніж у 2022-2023 роках. Застосовуються обмеження для споживачів. Ми готуємося до досить складної ситуації взимку”, — розказав Галущенко.

Очільник Міненерго заявив, що наразі російські атаки зосереджені на маневрових потужностях, але “мета ворога — повний блекаут”.

“Ми готуємось до того, щоб взимку працювали всі 9 енергоблоків АЕС, це наш спосіб вижити. Тому важливе завдання — захистити атомну енергетику, уникнути блекауту атомних електростанцій і забезпечити ядерну і радіаційну безпеку в Україні, від якої залежить і глобальна ядерна безпека”, — наголосив Галущенко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вербицький продовжує обіймати посаду прокурора в Офісі Генпрокурора

Дмитро Вербицький, який був звільнений з посади заступника генерального прокурора наказом Андрія Костіна, продовжує працювати…

2 хв. ago

“Оберіг” зламався: у системі масштабний збій – зникла важлива інформація

В єдиному електронному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів “Оберіг” стався масштабний збій, в результаті чого…

15 хв. ago

У Воронежі в управлінні ФСБ застрелили співробітника спецслужб, – росЗМІ

У російському Воронежі стався збройний напад на один з об'єктів ФСБ, під час якого від…

21 хв. ago

Усього кілька кліків: жінка заробила гроші, поскаржившись на ділянку свого сусіда

30-річна Айеша зі Сметвіка, Вест-Мідлендс (Англія) заробила 700 фунтів стерлінгів (трохи більше ніж 36 тисяч…

22 хв. ago

ТОП-5 найбільш надійних автомобілів BMW

Автомобілі BMW мають в Україні, як і в багатьох інших країнах, велику популярність. У червні…

34 хв. ago

Ле Пен сказала, які обмеження накладе на Україну, якщо стане прем’єром Франції

Попри спроби дистанціюватися від Кремля, лідерка французьких правих популістів Марін Ле Пен пообіцяла заблокувати відправлення французьких…

43 хв. ago