Зеленський не підписує закон про зниження призовного віку чоловіків: стала відома причина

Верховна Рада ухвалила закон про зниження призовного віку чоловіків з 27 до 25 років. Проте, президент Володимир Зеленський вже кілька місяців не підписує його. Стало відомо, з чим це пов'язано.

В Україні мобілізацію продовжено до 14 лютого. Військовозобов’язаними вважаються чоловіки 18-60 років. Багато хто з них до 27-річного віку мають статус призовників, але не можуть бути приєднатися до ЗСУ. Глава держави не підписав закон, тому він поки що так і не набрав законної сили.

У виданні Bloomberg повідомили, що український лідер не розуміє мети різкого збільшення мобілізованих осіб. Він також не побачив чіткого плану дій – куди направлять новобранців.

Нещодавно Зеленський заявив, що чекає на більш детальний аналіз з кожного питання, пов’язаного зі зниженням призовного віку. Він готовий консультуватися не лише з урядовцями, а й з військовослужбовцями. Також важливо погодити ротацію українських захисників, котрі другий рік перебувають на фронті без можливості відпочити.

У чому складність мобілізації в Україні

Колишній головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко зазначив, що головна проблема у недотриманні закону про мобілізацію. Він уточнив, що функції та обов’язки всіх органів державної влади визначені. Проте йдеться про комплексний захід і саме влада має формувати правильне ставлення українців до призову до армії.

За словами Муженка, зараз територіальні центри комплектації та соціальної підтримки звинувачують у всіх гріхах, яких вони дійсно мають та яких не мають.

Ольга Степанова

Recent Posts

Жінка продала все заради круїзу навколо світу: зрештою, її «викинули» з корабля (фото)

Американка Дженні Фенікс, розлучена мама двох дітей з Флориди, продала майже все своє майно, щоб…

6 хв. ago

На Волині ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації

У Волинській області ТЦК та поліція силою затримали 22-річного студента, який не підлягає мобілізації. Про…

15 хв. ago

Тосканську віллу королеви Вікторії виставили на продаж за 50 млн євро

Вілла Palmieri, улюблене місце відпочинку королеви Вікторії, розташована на пагорбах на околиці Флоренції, виставлена на…

24 хв. ago

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

35 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

44 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

56 хв. ago