В одній із областей розпочнуть масову перевірку рішень ВЛК та МСЕК

На Волині розпочнуть масштабну перевірку рішень медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК).

Про це повідомив начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко за результатами термінової наради з керівниками правоохоронних органів, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, медичних закладів та інших відповідальних структур.

“Корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну. Цинізм та зухвалість ситуації просто вражає. Саме тому від сьогодні на Волині посилюємо роботу для недопущення корупції, особливо в установах, які безпосередньо впливають на мобілізацію”, – заявив Погуляйко.

За його словами, правоохоронцям доручено негайно розпочати перевірку рішень МСЕК і ВЛК. У разі виявлення фактів необґрунтованого ухвалення таких рішень буде ініційовано їх перегляд. Крім того, розпочнеться робота з викриття корупційних правопорушень у сфері службової діяльності системи МСЕК та військово-лікарської експертизи.

Варто зазначити, що на Волині діє 10 медико-соціальних експертних комісій різного профілю. Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації доручено посилити моніторинг їхніх рішень.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. Під час обшуків у керівниці Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи було виявлено 100 тисяч доларів, підроблені медичні документи та списки “ухилянтів” із фіктивними діагнозами.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Начальник ТЦК назвав “бусифікацію” міфом: українці в коментарях шоковані

У соціальних мережах активно обговорюють відео де чоловіки примусово доставляються ТЦК. Ці ролики вже створили…

4 хв. ago

Усіх водіїв попередили: Рада готує новий “зимовий” штраф – за що хочуть карати

В Україні водіям готують новий сезонний штраф щодо обов'язкового використання зимових шин. Про це йдеться у законопроекті, пише портал…

15 хв. ago

Українцям розповіли, в якій валюті краще тримати гроші: чи варто вкладати кошти в долари

Вкладення коштів у різні активи може допомогти захистити заощадження і навіть заробити на них. Наприклад,…

24 хв. ago

Гонконгом шириться нова смертельна хвороба: померли вже четверо людей

У Гонконзі (адміністративний район КНР) поширюється смертоносна бактеріальна інфекція. Відомо вже про чотири летальні випадки. Як…

36 хв. ago

Затримання “Тринадцятого”: у телеграм-каналі воєнного злочинця справжня істерика

У телеграм-каналі Єгора Гузенка справжня істерика. Так, небайдужі закликають правоохоронців припинити знущання з затриманого. Про…

45 хв. ago

Не до кінця втрачені: вчені виявили незвичайну рису характеру психопатів

Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…

55 хв. ago