Українцям заборонять продаж квартир: хто підпаде під обмеження

Станом на липень 2024 року в Україні було зафіксовано близько 701 тисячі судових проваджень, що стосуються стягнення боргів за житлово-комунальні послуги. З початку повномасштабної війни кількість боржників зросла на 37%.

Народний депутат України та перший заступник голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко повыдомив, що борги за комунальні послуги можуть мати серйозні наслідки.

Борги, скріншот: YouTube

Якщо людина має заборгованість, це може призвести до того, що їй відмовлять у праві продати квартиру або передати її у спадок. Кучеренко підкреслив, що існує значний дисбаланс у тарифах на комунальні послуги між різними містами.

Наприклад, у Києві тариф на воду залишається на старому рівні, тоді як в інших містах, таких як Умань, ціни можуть бути значно вищими. Він також зазначив, що:

”Я вам гарантую, все одно за цим обов’язком до вас рано чи пізно прийдуть. І я переконаний, що буде рано чи пізно жорсткіше законодавство в цій ситуації. Людям дозволять або погасити борги або цей борг висітиме обтяженням на квартирі”. І просто її треба буде продати, а ви не зможете через борг. Передати.”

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago