Українка побила до струсу мозку лікаря ВЛК, яка відправила на війну її хворого на рак чоловіка

У селищі Кельменці Чернівецької області жінка побила на зупинці члена військово-лікарської комісії за позитивний висновок для її мобілізованого чоловіка, який, як стверджує жінка, хворий на онкологічне захворювання.

Про це йдеться у вироку Кельменецького районного суду від 22 липня, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Досудове розслідування встановило обставини побиття. Уранці 16 травня обвинувачена приїхала автобусом на зупинку громадського транспорту в Кельменцях. Разом із нею з автобуса вийшла лікарка Кельменецької комунальної багатопрофільної лікарні та член ВВК. Коли обвинувачена побачила медика, то одразу накинулася на неї, вдарила рукою в обличчя та потягнула її за волосся на землю.

При цьому жінка звинувачувала лікарку в тому, що за висновком ВЛК її чоловіка було визнано придатним до військової служби. Будучи впевненою, що лікарка причетна до написання висновку, розсерджена жінка вдарила лікарку лівою рукою в обличчя.

У суді обвинувачена частково визнала свою провину і розповіла, що лише хотіла з’ясувати в лікарки, як та могла вирішити, що її чоловік повністю здоровий, якщо в нього є хронічні захворювання, сказала опонентці, що наполягає на дообстеженні чоловіка і що лікарка має піти з нею до головного лікаря Кельменецької лікарні. Медик же відмовилася. При цьому лікарка під час розмови не хотіла подивитися аналізи онкохворого, що обурило обвинувачену, тож вона й завдала удару.

Щодо чоловіка, то зрештою працівники ТЦК забрали його на службу, незважаючи на незадовільний стан здоров’я. При цьому в обвинуваченої жінки на війні загинув син, а ще один теж служить.

Потерпіла лікарка в суді повідомила, що після побиття в неї діагностували струс мозку і вона довго лікувалася.

Суддя визнав обвинувачену винною в нанесенні легких тілесних ушкоджень і призначив штраф у розмірі 850 гривень. На вирок можна подати апеляційну скаргу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

3 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

16 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

26 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

38 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

54 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

54 хв. ago