“Telegram треба закривати”: в “Слузі народу” закликали розібратися з російським застосунком

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв заявив, що Україна має розглянути можливість закриття месенджера Telegram через загрози національній безпеці та зв’язок із Росією. Про це народний депутат від “Слуги народу” сказав в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За його словами, Україна не має ресурсів і можливостей для регулювання роботи Telegram, як і інших соціальних мереж. Через відсутність можливості контролю, єдиним виходом може стати закриття месенджера на території країни, як це раніше було зроблено з соцмережами “Вконтакте” та “Одноклассники”.

“Що буде, якщо ми ніяк не будемо звертати уваги на ці загрози — не буде України. Тому що ні про яку інформаційну гігієну ми говорити не можемо”, — заявив нардеп.

Потураєв наголосив, що керівництво Telegram не вступає в діалог з українською владою, що робить месенджер ще більш небезпечним. Проте Україна має відповідні технічні можливості для припинення роботи застосунку.

Використання цієї платформи органами влади також викликає занепокоєння та може дорого всім коштувати, вважає посадовець. Все тому, що 80% населення користується немодерованою соціальною мережею, яка може бути під впливом російських спецслужб.

На думку нардепа, необхідно розробити законопроєкт, який вимагатиме від соціальних мереж і платформ встановлення діалогу з українською державою. У разі відмови держава повинна мати право закрити такі платформи.

Зауважимо, що дискусії про обмеження роботи Telegram в Україні тривають вже давно. Сам месенджер був заснований у 2013 році російським підприємцем Павлом Дуровим, який також створив соціальну мережу “Вконтакте”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

1 годину ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

1 годину ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago