Уже остаточно: до школи діти підуть у серпні, названо дати і план на весь навчальний рік

У Львові визначилися з датою початку нового навчального року в школах міста: як повідомив мер Львова Андрій Садовий у своєму телеграм-каналі, діти не сядуть за парти за традицією 1 вересня, а почнуть вивчати шкільну програму вже з 19 серпня.

Таке рішення ухвалили у зв’язку з передбачуваними складнощами під час прийдешнього опалювального сезону і необхідністю забезпечення повноцінного навчання дітей у школах.

Штаб підготовки міста до зими у Львові визначив датою початку навчального року 2024-2025 19 серпня. Водночас у Львові розглядають різні сценарії того, як школярі навчатимуться протягом першого і другого семестрів.

Зокрема, Андрій Садовий повідомив, що якщо ситуація з електроенергією взимку стабілізується, школи працюватимуть у звичному режимі, але в разі повного блекауту всі львівські школи стануть цілодобовими пунктами незламності для мешканців міста, щоб зігрітися і зарядити гаджети.

Зимові канікули у школах Львова офіційно розпочнуться з 21 грудня, але якщо ситуація в енергосистемі країни погіршиться, то відпочинок школярів подовжать, а у школах працюватимуть чергові групи для дітей, чиї батьки не зможуть залишити їх удома.

Щодо графіка навчання школярів в інших містах України вже відомо, що школи в Чернівцях також розпочнуть новий навчальний рік із 19 серпня. Ба більше, тут мають намір відмовитися від осінніх і весняних канікул та продовжити зимовий відпочинок школярів.

Перший семестр у місцевих школах триватиме до 29 листопада, другий – з 3 лютого до 6 червня.

В Івано-Франківську розглядають різні варіанти. Як зазначив очільник міста Руслан Марцінків, не виключається початок навчання дітей як із 15 серпня, так і з 1 вересня.

Офіційно розпочати навчальний рік із традиційної дати – 1 вересня, уже вирішили в школах Одеси, Черкас, Житомира, Вінниці, Рівного та Луцька. Водночас у Черкасах мають намір скасувати осінні та весняні канікули і продовжити зимові канікули на цілий місяць.

Ольга Степанова

Recent Posts

Багатодітні батьки можуть залишитись без відстрочки: таке станеться у трьох випадках

Багатодітні батьки, згідно з чинним законодавством, мають право на відстрочку від мобілізації, проте це право необхідно…

3 хв. ago

Як довго ви засинаєте: лікарі пояснили, які проблеми зі здоров’ям видає сон

Як занадто швидке засинання, так і занадто повільне може бути симптомом більш серйозної проблеми зі здоров'ям.…

12 хв. ago

Вчені виявили дивну гробницю дочки чиновника Стародавнього Єгипту

Археологам вдалося виявити гробницю доньки правителя провінції Асьют, яка жила в період Середнього царства в…

21 хв. ago

Не всі українці можуть отримати спадщину згідно з новими правилами

Право на спадок стає питанням для деяких українців. Подробиці про це пише сайт "На пенсії". Народний…

29 хв. ago

Алкоголь здатен “вбити” серця навіть молодих здорових людей, – учені

Німецькі вчені з'ясували, що алкоголь провокує проблеми з серцем навіть у молодих і здорових людей Науковці з…

38 хв. ago

Золоту статуетку сови знайшли через тридцять років за підказками з книги померлого письменника

Французькі шукачі скарбів нарешті знайшли довгоочікувану сову з золота та срібла з діамантами, сховану в 1993 році письменником Режисом…

47 хв. ago