Кому повістки надсилатимуть поштою

З 16 липня українські військовозобов’язані почнуть отримувати повістки звичайною поштою, після завершення встановленого законом 60-денного періоду для уточнення військово-облікових даних. Очікується, що це значно спростить процес вручення і дозволить уникнути багатьох проблем, пов’язаних з особистим врученням повісток.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу “1+1”.

За словами Дмитра Лазуткіна, новий алгоритм передбачає кілька варіантів розвитку подій після надсилання рекомендованого листа з повісткою. Якщо військовозобов’язаний отримає лист і підпише його, це вважатиметься офіційним врученням. У випадку відмови від підпису, він також має підписати документ про відмову. Навіть якщо людина не буде на місці і лист повернеться до відправника, це теж вважатиметься фактом вручення.

Повістки поштою стануть реальністю

Якщо повістка повертається через відсутність військовозобов’язаного за місцем проживання, запускається механізм адміністративного правопорушення. Це означає, що особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності за ухилення від військової служби або неповідомлення про зміну місця проживання.

Дмитро Лазуткін також нагадав про важливість своєчасного оновлення військово-облікових даних і закликав громадян відповідально ставитися до своїх обов’язків перед державою. Крім того, він зазначив, що повістки, як і раніше, вважатимуться дійсними лише у разі особистого підпису або документально підтвердженої відмови від їх отримання.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

17 хв. ago

РФ на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську…

28 хв. ago

Водіїв почнуть примусово доставляти до ТЦК

В Україні з 16 липня 2024 року набувають чинності нові положення закону про мобілізацію та…

35 хв. ago

ШІ спричинить глобальний світовий блекаут за три роки

Технологічні експерти та аналітики передбачають: протягом найближчих трьох років штучний інтелект споживатиме більше енергії, ніж велика європейська…

46 хв. ago

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

1 годину ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

1 годину ago