“Вони нас тролять”: Укренерго оголосило тендер на закупівлю кондиціонерів, у мережі лютують

НЕК “Укренерго”, яка регулює графіки відключення світла в Україні, оголосила тендер від 3 червня на закупівлю кондиціонерів “для потреб апарату управління”. Загалом планують витратити 629 тисяч гривень на чотири кондиціонери.

Подробиці розміщено в системі держзакупівель Prozorro. Примітно, що в соцмережах компанії неодноразово нагадували, що саме кондиціонери споживають найбільше електроенергії та закликали ними не користуватися.

Тендер триватиме з 3 до 11 червня. Згідно з ним, компанія планує купити чотири комплекти систем кондиціювання. У вартість вже закладено їх встановлення:

  • Кондиціонер спліт-система інверторний 80м2 8/9кВт 2,1/2,3кВт в комплекті з мережним адаптером SC-BIKN2-E та дротом керування RC-EX3A
  • Кондиціонер спліт-система інверторний 80м2 8/9 кВт 2,1/2,3 кВт в комплекті з мережним адаптером SC-BIKN2-E
  • 2 спліт-системи канальні середньонапірні інверторні 125м2 12,5/14кВт 4,4/3,7кВт.

В одному з недавніх повідомлень компанії в соцмережі сказано, що графіки відключень світла в літні місяці будуть жорсткішими, ніж навесні чи взимку. Річ у тому, що українці частіше користуватимуться кондиціонерами на тлі підвищеної температури повітря.

“Сильна спека також негативно впливає на роботу сонячних панелей і при надвисоких температурах вироблення сонячної енергії буде нижчим, ніж зараз. А споживання буде вищим, адже люди включатимуть кондиціонери та вентилятори. Тому в спекотні місяці графіки відключень можуть бути жорсткішими”, — йдеться в одному із повідомлень в офіційному Telegram “Укренерго”.

У мережі дехто з гумором, а дехто з обуренням відреагував на таку новину. СЕО компанії YASNO Сергій Коваленко зазначив, що поки що українці сміються, то кондиціонери дають у систему “350 МВт” на день. Найбільше українців вразило абсурдність ситуації, адже буквально за кілька годин до того, як стало відомо про тендер, в “Укренерго” попросили населення відмовитися від використання кондиціонерів. Реакції самої компанії на час виходу публікації немає.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-4 фрази людей із низькою самооцінкою

Часто людей цікавить, як виглядає занижена самооцінка - тобто як розпізнати особистість, яка має таку…

33 хв. ago

РФ на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську…

44 хв. ago

Водіїв почнуть примусово доставляти до ТЦК

В Україні з 16 липня 2024 року набувають чинності нові положення закону про мобілізацію та…

51 хв. ago

ШІ спричинить глобальний світовий блекаут за три роки

Технологічні експерти та аналітики передбачають: протягом найближчих трьох років штучний інтелект споживатиме більше енергії, ніж велика європейська…

1 годину ago

ISW: Цей удар допоміг зупинити наступ росіян

ЗСУ зможуть зірвати масштабні наступальні операції окупантів, якщо західні союзники України дозволять бити військовими об'єктами…

1 годину ago

Скільки українців оновили свої військово-облікові дані

Станом на 7 липня 2024 року майже 3,2 млн українців оновили свої військово-облікові дані.

2 години ago