У “Дії” з’явилося цифрове посвідчення ветерана: як отримати та користуватися (відео)

У мобільному застосунку “Дія” з’явилася можливість додати цифрове посвідчення ветерана. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України 5 травня.

Додати посвідчення ветерана до “Дії” можуть люди, які мають статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасника війни, постраждалого учасника Революції Гідності, члена сім’ї загиблого ветерана війни, члена сім’ї загиблого захисника і захисниці України.

Для того щоб додати посвідчення ветерана в “Дії”, потрібно оновити застосунок, перегорнути всі документи, обрати функцію “Додати документ”, обрати варіант “Посвідчення ветерана”, надати дозвіл на отримання даних і натиснути “Додати посвідчення”. У Мінцифри надали відповідну відеоінструкцію, щоб отримати електронний документ стало ще простіше. Розробники запевняють, що після виконання всіх кроків документ має з’явитися в “Дії” вже за кілька хвилин.

У міністерстві наголосили, що ініціативу було реалізовано спільно з Міністерством у справах ветеранів України за підтримки “Проєкту підтримки Дія”, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансування Швеції, та за експертної підтримки проєкту DT4UA, що фінансується Євросоюзом і впроваджується некомерційним фондом E-Governance Academy.

“Працюємо, щоб бюрократії було менше в житті наших захисників і захисниць. Тепер не потрібно носити з собою паперовий документ, посвідчення буде завжди під рукою — у смартфоні”, — зазначили в Мінцифри.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генсек ООН стурбований ліквідацією лідера «Хезболли» Насралли

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив глибоку стурбованість через ескалацію конфлікту між Ізраїлем та ліванським…

3 хв. ago

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання.…

14 хв. ago

Пенсію можна збільшити: у ПФУ розповіли, як забезпечити собі спокійнішу старість

Для українців відкрито заробляння стажу не лише на офіційній роботі. Позаторік було ухвалено рішення, що…

17 хв. ago

“Нам потрібна Росія”: в Австрії не хочуть обривати зв’язку з Москвою

Росія не готова до переговорів щодо завершення свого вторгнення до України. Проте в Австрії вважають, що Європа…

21 хв. ago

Ліквідація лідера «Хезболли». Ізраїль перебуває в стані підвищеної готовності

Ізраїль перебуває у стані підвищеної готовності до ширшого конфлікту після того, як стало відомо про ліквідацію…

22 хв. ago

Школярі вчитимуться за новими правилами: які зміни підготувало Міносвіти

"Всеукраїнська школа онлайн" модернізувала свої інструменти для дистанційного та змішаного навчання, повідомляє Міністерство освіти і…

26 хв. ago