“Треба друге СІЗО в Києві”: у платних камерах немає місць, — Малюська

Міністр юстиції України заявив про дефіцит так званих VIP-камер. За словами Дениса Малюськи, платні камери в СІЗО в Києві користуються “шаленою популярністю”.

Вільних місць у платних камерах слідчих ізоляторів (СІЗО) в Україні немає. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За його словами, ініціатива знайшла відгук і “прекрасно працює”.

“Вільних місць немає. Платні камери користуються в Києві шаленою популярністю. Я думаю, що якби ми вдвічі більше запровадили цих платних камер, все одно були б зайняті всі”, — переконаний міністр.

Малюська додав, що наразі існує необхідність ще одного слідчого ізолятора в столиці.

“Реально, в мене нема куди людей дівати, нам треба друге СІЗО в Києві. Це насправді актуальне питання. Це дуже і дуже складна ситуація, і за прогнозами правоохоронців, вона буде лише погіршуватись, бо у нас кримінальна ситуація погіршується. А щодо фінансів, платні камери швидко окупилися. Тому це прекрасний бізнес-проект”, — запевнив глава Мін’юсту.

Що відомо про платні камери в СІЗО

Платні камери — це експериментальний проєкт Міністерства юстиції. Його запустили у 2020 році. Ними можуть скористатися люди, які знаходяться в ізоляторах тимчасового утримання.

За даними порталу “Слово і діло”, станом на 15 січня 2024 року платними камерами скористалася 781 особа. Всього в Україні функціонує 28 таких державних установ. Від так званих VIP-камер державний бюджет отримав 24 мільйони 978,7 тисячі гривень. 14,6 мільйона з них становить дохід від платних камер у Київському СІЗО.

За даними сервісу онлайн-бронювання покращених камер, у Київському СІЗО така послуга коштує 2 тисячі гривень на добу, 8 тисяч — на тиждень і 12 тисяч — на місяць.

Трохи дешевше коштує доба у Львівській установі виконання покарань — 1 тисяча гривень. Тиждень обійдеться у 3,5 тисячі і 4 тисячі доведеться заплатити за місяць.

Найдешевші платні камери в Івано-Франківську: один день — 290 гривень, тиждень — 991 гривня, місяць — 1699 гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

9 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

17 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

29 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

37 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

49 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

57 хв. ago