Чоловіків з інвалідністю змусять пройти переобстеження для подальшої мобілізації

В Україні впав мобілізаційний потенціал, тому увага ТЦК сконцентрувалася на чоловіках з інвалідністю ІІ-ІІІ груп. Їх змусять пройти переобстеження, щоб визначити їхнє місце в армії.

Про це повідомив молодший лейтенант Національної гвардії України Сергій Позняк. Він нагадав, що у ЗСУ багато посад, які не вимагають безпосередньої участі у бойових діях. Тому таку роботу могли б виконувати українці з обмеженими фізичними можливостями.

“Треба переглянути всіх, хто має другу та третю групи щодо можливості використання в армії. Адже військова служба не завжди пов’язана з безпосередньою участю у бойових діях. Є штабна робота, фортифікаційна робота, є навчання, інструкторська робота. У нашій ситуації ця норма виправдана “, – зазначив військовослужбовець.

Як відомо, Верховна Рада України розглядає новий законопроєкт щодо мобілізації №10449, який вніс Кабмін. У ньому вказано положення, що регулюють процес призову до армії. Парламент уже ухвалив законодавчу ініціативу у першому читанні. Протягом 14 днів нардепи будуть вносити поправки, після чого відбудеться друге читання.

У документі багато пропозицій, які викликали суспільний резонанс. Наприклад, запропоновано розглянути можливість мобілізації аспірантів, які навчаються на контрактній основі. Також є пункт про призов до ЗСУ чоловіків, чиї родичі мають інвалідність. Запропоновано знизити мобілізаційний вік, обмежити чоловікам-уклоністам доступ до їхніх банківських рахунків, а також розширити можливості для вручення повісток.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

19 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago