В Україні перерахують платіжки на газ: скільки платитимемо

В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу за попередній рік. Сам тариф на постачання залишиться незмінним, а оплата відображатиме обсяг газу, спожитого протягом газового року, що закінчується у вересні 2024 року.

Як повідомляє ГазПравда, споживачам дуже важливо своєчасно надавати свідчення лічильників газу, особливо на початку жовтня. Газовий рік триває з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року, і обсяг спожитого газу в цей період безпосередньо вплине на вартість постачання у 2025 році. Тому забезпечення точних даних про фактичне споживання відповідає найкращим інтересам споживачів.

Хоча тарифи на розподіл газу були заморожені через продовження війни, остаточна сума, яку заплатять споживачі, може змінюватись в залежності від їх споживання газу.

Газ

Вартість поставки розраховується шляхом поділу загального споживання газу протягом року на 12 і множення на тариф. Якщо споживання збільшиться, збільшиться і плата за поставку.

Вартість транспортування газу в Україні наразі становить від 0,38 до 2,39 грн за кубометр залежно від регіону. У таких містах, як Київ, де багато споживачів, тариф зазвичай нижчий, оскільки витрати на утримання інфраструктури розподіляються серед більшої кількості людей.

Коломієць Надія

Recent Posts

Залужного було поранено на фронті після дзвінка з Офісу Зеленського: генерал ЗСУ розповів подробиці

За словами Сергія Кривоноса, колишній головком ЗСУ дістав поранення в травні минулого року внаслідок "прильоту"…

7 хв. ago

Врятував водій на джипі: в Одесі працівники ТЦК намагались запхати в машину чоловіка

В Одесі трапився інцидент за участю двох працівників територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони…

15 хв. ago

Водіям закрутили гайки: продаватимемо авто за новими правилами – вимоги посилили

1 жовтня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює та вдосконалює процедуру комісійної…

26 хв. ago

Скандал: водопостачальна компанія оприлюднила персональні дані тисяч громадян

В Україні стався масштабний витік персональних даних з офіційного сайту одного з місцевих водопостачальних підприємств,…

35 хв. ago

Кейт Міддлтон “врятувала” принца Вільяма та зробила його щасливим, — ЗМІ

Кейт Міддлтон "врятувала" принца Вільяма після його "неблагополучного" дитинства і присвятила своє життя тому, щоб…

43 хв. ago

Субсидію заберуть ще й штраф вліплять: до ПФУ дали список, яку інформацію потрібно негайно повідомити

Механізм надання житлової субсидії в Україні має підтримати малозабезпечені верстви населення, забезпечуючи їм доступ до житлово-комунальних послуг.…

50 хв. ago