В Україні перерахують платіжки на газ: скільки платитимемо

В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу за попередній рік. Сам тариф на постачання залишиться незмінним, а оплата відображатиме обсяг газу, спожитого протягом газового року, що закінчується у вересні 2024 року.

Як повідомляє ГазПравда, споживачам дуже важливо своєчасно надавати свідчення лічильників газу, особливо на початку жовтня. Газовий рік триває з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року, і обсяг спожитого газу в цей період безпосередньо вплине на вартість постачання у 2025 році. Тому забезпечення точних даних про фактичне споживання відповідає найкращим інтересам споживачів.

Хоча тарифи на розподіл газу були заморожені через продовження війни, остаточна сума, яку заплатять споживачі, може змінюватись в залежності від їх споживання газу.

Газ

Вартість поставки розраховується шляхом поділу загального споживання газу протягом року на 12 і множення на тариф. Якщо споживання збільшиться, збільшиться і плата за поставку.

Вартість транспортування газу в Україні наразі становить від 0,38 до 2,39 грн за кубометр залежно від регіону. У таких містах, як Київ, де багато споживачів, тариф зазвичай нижчий, оскільки витрати на утримання інфраструктури розподіляються серед більшої кількості людей.

Коломієць Надія

Recent Posts

Штормитиме три дні: якої сили Землю накрила магнітна буря

На Сонці постійно відбуваються спалахи, і один з таких вибухів прямує на нашу планету. Астросиноптики…

5 хв. ago

Вся квартира в доларах: керівниця МСЕК та її син заробили понад 6 мільйонів доларів на ухилянтах

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені.…

15 хв. ago

Стало відомо, що Путін робитиме у свій день народження

Російський диктатор Володимир Путін у свій день народження зустрінеться із лідерами країн Співдружності Незалежних Держав (СНД). Про це повідомляють росЗМІ. Зазаначається,…

23 хв. ago

У принца Джорджа з’явилося нове сміливе хобі

11-річний син Кейт Міддлтон і принца Вільяма, Джордж, захопився підводним плаванням. Про це його батько,…

31 хв. ago

Мобілізація в Україні “застопорилася”: депутати пропонують знизити призовний вік

Ситуація з мобілізацією в Україні погіршилася й один із варіантів, як це виправити - знизити…

40 хв. ago

У популярному серед туристів озері знайшли акулу: як вона туди потрапила (фото)

Туристи під час відпочинку в Lakes Park (Флорида, США) помітили дитинча бичачої акули. На відео,…

51 хв. ago