Субсидію заберуть ще й штраф вліплять: до ПФУ дали список, яку інформацію потрібно негайно повідомити

Механізм надання житлової субсидії в Україні має підтримати малозабезпечені верстви населення, забезпечуючи їм доступ до житлово-комунальних послуг. Однак, щоб зберегти прозорість та ефективність цієї програми, законодавством передбачено низку зобов’язань для її отримувачів. Однією з ключових умов є своєчасне інформування органу Пенсійного фонду України про всі зміни, які можуть вплинути на право на отримання чи розмір субсидії.

Докладніше про те, що у ПФУ закликали терміново оновити інформацію, інакше субсидію заберуть, інформує Пенсійний фонд у мережі Telegram, пише портал Стіна.

Перелік обставин, про які зобов’язані повідомляти одержувачі субсидії, є досить широким і охоплює різні аспекти життя сім’ї. До найпоширеніших змін відносяться:

  • Зміни у складі сім’ї: народження дитини, смерть члена сім’ї, зміна сімейного статусу (одруження, розлучення), реєстрація або витяг з житлового приміщення нових членів сім’ї.
  • Зміни у доходах: збільшення чи зменшення заробітної плати, пенсії, інших видів доходів, отримання одноразових виплат.
  • Зміни у майновому стані: придбання чи продаж нерухомості, транспортних засобів, цінних паперів, інших видів майна.
  • Зміни у витратах на житлово-комунальні послуги: зміна тарифів, перелік послуг, що надаються, перехід на індивідуальне опалення тощо.
  • Перебування за кордоном: тривалі подорожі членів сім’ї за кордон.

Своєчасне інформування про зміни у сімейному становищі та майновому стані є однією з ключових умов для збереження права на отримання житлової субсидії. Якщо одержувач субсидії не повідомить про поліпшення свого фінансового становища, це може призвести до повернення надмірно виплачених коштів. Крім того, не надання повної та достовірної інформації може спричинити адміністративну чи кримінальну відповідальність.

Як повідомити про зміни?

Повідомити про зміни, що впливають право на отримання житлової субсидії, можна декількома способами:

  • Особисто звернутися до органу Пенсійного фонду України.
  • Надіслати заяву поштою.
  • Використовувати електронні послуги Пенсійного фонду України.

Своєчасне інформування органу Пенсійного фонду України про всі зміни, що впливають на право на отримання житлової субсидії є обов’язком кожного одержувача. Це дозволяє забезпечити справедливий розподіл державних коштів та запобігти необґрунтованому отриманню субсидій.

Коломієць Надія

Recent Posts

В кількох батальйонах не лишилося піхоти: 72 бригаду після Вугледара знову кинули в бій

Після відходу з міста Вугледар на Донеччині, яке тримали бійці 72-ї ОМБр ЗСУ ім. Чорних…

33 секунди ago

Шахраї дурять киян під виглядом працівників «Київгазу»

У Києві активізувалися  останні декілька днів шахраї, які представляються працівниками «Київгазу» та пропонують встановити сигналізатор…

10 хв. ago

Вперше в історії України: військовий викрив корупціонера і отримав за нього гроші

Вперше в історії України громадянин, який викрив корупціонера, отримав за нього грошову винагороду. Про це повідомляє Національне…

27 хв. ago

Від 1200 до 2500 грн: українцям виплатять одноразову допомогу

Адресну матеріальну допомогу виплатять киянам з інвалідністю внаслідок війни та участі у Революції Гідності, а…

38 хв. ago

Отримають другі повістки: кому готуватися до візиту у ТЦК

В Україні деякі громадяни можуть отримати повторні повістки від територіального центру комплектування, особливо якщо вони…

44 хв. ago

Водіям готують нові штрафи: на круглу суму може “влетіти” кожен

Україна незабаром може запровадити новий сезонний штраф для водіїв за використання шин, оскільки законопроект №8369 був поданий…

47 хв. ago