Стосується всім, хто виїхав: почалася мобілізація за кордоном – усі подробиці

У польському Любліні на базі консульства України відкрився перший рекрутинговий центр, який приймає добровольців із громадян України для служби в армії. Про це повідомили у Міністерстві оборони, пише Стіна.

Як зазначили у відомстві, центр відкрито щодня з 9:00 до 17:00 без обідніх перерв. На території центру працює військово-лікарська комісія (ВЛК).

“Тренування для добровольців відбуваються на навчальному полігоні, наданому польською владою. Україна забезпечує добровольців обмундируванням та тиловим забезпеченням, у той час як Польща надає озброєння та техніку”, – йдеться у повідомленні.

У Міноборони наголосили, що процедура включає підписання контракту, 35-денне навчання на полігоні та подальше підвищення кваліфікації на навчальних базах НАТО в Європі. Заявку на участь можна подати через офіційний сайт legion.army.gov.ua або звернувшись до консульств та посольств України.

Напередодні віце-прем’єр-міністр Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявив, що Польща готова тренувати українських військових із Українського легіону, але кількість охочих записатися до нього недостатньо. Водночас Польща підготувала понад 20 тисяч українських військовослужбовців на своїй території, що є найбільшим показником серед країн, які беруть участь у місії ЄС та у рамках двостороннього співробітництва.

Він також зазначив, що українська сторона заявляла про велику кількість охочих пройти підготовку, що дозволяє сформувати цілу бригаду, яка складається з кількох тисяч людей.

Крім того, Косиняк-Каміш згадав, що у польському суспільстві викликає певний занепокоєння той факт, що існує висока потреба в українських військових, тоді як багато молодих чоловіків українського походження, які мешкають у Польщі, не висловлюють готовності вступити до армії.

Коломієць Надія

Recent Posts

Вперше в історії України: військовий викрив корупціонера і отримав за нього гроші

Вперше в історії України громадянин, який викрив корупціонера, отримав за нього грошову винагороду. Про це повідомляє Національне…

16 хв. ago

Від 1200 до 2500 грн: українцям виплатять одноразову допомогу

Адресну матеріальну допомогу виплатять киянам з інвалідністю внаслідок війни та участі у Революції Гідності, а…

27 хв. ago

Отримають другі повістки: кому готуватися до візиту у ТЦК

В Україні деякі громадяни можуть отримати повторні повістки від територіального центру комплектування, особливо якщо вони…

33 хв. ago

Водіям готують нові штрафи: на круглу суму може “влетіти” кожен

Україна незабаром може запровадити новий сезонний штраф для водіїв за використання шин, оскільки законопроект №8369 був поданий…

36 хв. ago

4 модні відтінки волосся на 2025 рік: трендові кольори

Наступного року у трендах будуть золотаві та каштанові кольори з мідним відблиском. Такі відтінки мають…

44 хв. ago

Українців примусово заберуть у присяжні за новим законом: хто відмовиться – вліплять штраф

В Україні готуються запровадити модель суду присяжних за іноземним зразком – тобто, коли вирішувати долю обвинуваченого буде…

51 хв. ago