Продовжувати працювати після 60: пенсіонерам зробили важливе пояснення

Якщо ви досягли пенсійного віку, але вирішили працювати далі і не оформляти пенсію одразу, держава пропонує вам приємний бонус. Закон про пенсійне страхування дає можливість отримати збільшені виплати, якщо ви відкладете вихід на пенсію на певний термін.

За даними Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, громадяни, які відкладають своє пенсійне забезпечення, можуть отримати надбавку до основної суми.

Гроші. Фото: скрін youtube

Якщо ви відкладаєте вихід на пенсію на строк до 60 місяців (5 років), то за кожен повний місяць отримаєте додаткові 0,5% до своєї пенсії. Але якщо ви вирішите відкласти вихід більше ніж на 60 місяців, надбавка зросте до 0,75% за кожен місяць.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таким чином, за рік відкладеного виходу на пенсію ви отримаєте додаткові 6% до виплат (0,5% за кожен місяць), за два роки — це вже 12%, а за шість років можна отримати приріст пенсії аж на 54%.

Важливо зазначити, що додаткові виплати нараховуються лише за повні місяці відстрочки. Тож якщо вам вигідно продовжувати працювати після досягнення пенсійного віку, варто скористатися цією можливістю і отримати значно більшу пенсію в майбутньому.

Пенсійний фонд України таким чином стимулює людей залишатися активними на ринку праці та допомагає забезпечити себе більшою пенсією після відстрочки.

Коломієць Надія

Recent Posts

Буде міркувати як людина: Google працює над новітньою технологією штучного інтелекту

Американська корпорація Google працює над технологією штучного інтелекту, яка зможе міркувати як людина. Про це пише Bloomberg. За даними…

2 хв. ago

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

З початком опалювального сезону в Україні багато сімей знову стикнуться з питанням сплати комунальних послуг,…

14 хв. ago

Єгипет збудує п’ять нових курортів на Червоному морі

Єгипет збудує п'ять курортів на Червоному морі, щоб вирішити проблему припливу іноземної валюти і заразом досягти…

23 хв. ago

В Україні перерахують платіжки на газ: скільки платитимемо

В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу…

34 хв. ago

Рішення прийнято: у Раді підтримали броню за гроші – які будуть правила

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявив, що рішення щодо впровадження економічного бронювання в Україні прийнято.…

41 хв. ago

Мобілізація з 20 років: нардепи приголомшили всю Україну – ще й на людей накинулися

Як стало відомо, що думки щодо мобілізаційного віку значно розділяються, адже деякі посадовці, політики висловлюють думку про…

43 хв. ago