Опалювальний сезон в школах: чи планується він в цьому році

Через повномасштабне вторгнення РФ, в Україні зазнав змін освітній процес. Через безпекову ситуацію у деяких регіонах не всі школи змогли розпочати навчальний рік очно 1 вересня. Заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в інтерв’ю виданню «Українська правда. Життя» розповів, яким буде опалювальний сезон в школах.

Він зазначив, що ситуація всюди дуже різна, багато залежить від конкретної школи.

«Загалом для підготовки до проходження опалювального сезону зараз проводиться активна робота. У першу чергу – щодо забезпечення генераторами шкіл, аби у разі відключень вони мали електроенергію», – сказав він.

За словами Сташківа, 80% шкіл мають генератори, але це не означає, що всі ці школи зможуть працювати у звичайному режимі, якщо не буде електроенергії взимку.

«Чому? Тому що теплопостачання відбувається по-різному. Школи, які мають власні котельні і генератори, можуть повноцінно працювати взимку, якщо немає електроенергії. Школи, які не мають власної котельні, бо вона одна на мікрорайон, як це деколи буває у великих містах – зрозуміло, не зможуть працювати, тому що не буде дотримано температурний режим», – наголосив заступник міністра.

Він додав, що зараз 7600 шкіл, понад половина, мають різні можливості для роботи взимку за умови відключення електроенергії.

«Це дані, які нам дають обласні військові адміністрації. Але це не остаточна цифра, вона постійно змінюється. Зараз напрацьовуємо можливі механізми, як зробити, аби школи не закривалися, якщо буде відключення електроенергії», – йдеться у повідомленні.

Сташків пояснив, що МОН також давало різні рекомендації.

«Наприклад, зміщення розкладу уроків, щоб підлаштуватися під світловий день. Головне, щоб дотримувався температурний режим у школі. Якщо ситуація критична, то школа може тимчасово повернутися до дистанційного навчання», – резюмував він.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У яких районах Києва найбюджетніше житло: ціни та порівняння

Попри війну у Києві на ринку нерухомості зростають ціни на оренду житла. Так вартість з…

5 хв. ago

Арестович відзначився новим прогнозом для України: все буде погано, повільно та безнадійно

Колішній радник Офісу президента Олексій Арестович, який наразі перебуває за кордоном, відзначився черговим песимістичним прогнозом щодо…

11 хв. ago

Кім Чен Ин в оточенні напівголих військових пригрозив Південній Кореї ядерним ударом (фото)

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна без вагань застосує ядерну зброю,…

18 хв. ago

З чим Путін ніяк не може змиритися: де ворог готується влаштувати ЗСУ пекло

Російські окупанти продовжують дотримуватися своєї стратегії тотального руйнування, як на українських територіях, так і в…

26 хв. ago

Джонсон відмовляв Путіна від вторгнення до України: але “фюрер” боявся ракет НАТО

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон намагався відмовити диктатора РФ Володимира Путіна від вторгнення до України. Втім, "фюрер" боявся, що…

36 хв. ago

Готується відставка Буданова, Сирського і Умєрова: хто їх замінить на посадах

Офіс президента Володимира Зеленського нібито обговорює можливість відставки командувача ЗСУ Олександра Сирського, керівника Головного управління…

39 хв. ago