Обов’язкові екзамени у школах пропонують скасувати

В Україні запропонували скасувати Національне мультипредметне тестування для вступу у вищі навчальні заклади на спортивні та творчі спеціальності. Це стосується тих абітурієнтів, які з дитинства активно займалися спортом або творчим розвитком.

Про це йдеться в петиції на порталі Кабінету міністрів, яку ініціювала Еліна Вишневська.

Авторка петиції наголошує, що діти, які присвятили своє життя спорту чи мистецтву, часто зіштовхуються з труднощами у навчанні через насичений графік тренувань та творчих занять. Вони з першого класу активно тренуються або розвивають свої таланти, через що у них не вистачає часу на інші шкільні обов’язки або соціальне життя.

Складання НМТ. Фото: Youtube

“Через виснажливі тренування учні-спортсмени не мали таких можливостей для дозвілля, як їхні ровесники: вони не спілкувалися з друзями, не відвідували екскурсії чи заходи, не мали часу на розваги,” – зазначає Вишневська.

За її словами, ці учні здобували медалі та кубки, прославляючи Україну, і тому мають право на спрощену процедуру вступу до вишів.

Замість НМТ авторка петиції пропонує іншу систему оцінки для майбутніх студентів спортивних і творчих спеціальностей. Зокрема, пропонується:

  • Творчий конкурс;
  • Мотиваційний лист;
  • Оцінки з повної загальної середньої освіти.

На думку ініціаторки, цей підхід краще відображатиме реальні досягнення абітурієнтів, які присвятили більшу частину свого життя спорту або мистецтву.

Для того, щоб ініціатива була розглянута урядом, петиція повинна набрати 25 000 підписів. На момент публікації залишилося 80 днів до кінця збору підписів, і наразі петиція має лише 10 підписів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Буде міркувати як людина: Google працює над новітньою технологією штучного інтелекту

Американська корпорація Google працює над технологією штучного інтелекту, яка зможе міркувати як людина. Про це пише Bloomberg. За даними…

5 хв. ago

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

З початком опалювального сезону в Україні багато сімей знову стикнуться з питанням сплати комунальних послуг,…

17 хв. ago

Єгипет збудує п’ять нових курортів на Червоному морі

Єгипет збудує п'ять курортів на Червоному морі, щоб вирішити проблему припливу іноземної валюти і заразом досягти…

26 хв. ago

В Україні перерахують платіжки на газ: скільки платитимемо

В Україні з 2025 року тариф на постачання газу застосовуватиметься повсюдно з урахуванням споживання газу…

37 хв. ago

Рішення прийнято: у Раді підтримали броню за гроші – які будуть правила

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявив, що рішення щодо впровадження економічного бронювання в Україні прийнято.…

44 хв. ago

Мобілізація з 20 років: нардепи приголомшили всю Україну – ще й на людей накинулися

Як стало відомо, що думки щодо мобілізаційного віку значно розділяються, адже деякі посадовці, політики висловлюють думку про…

46 хв. ago