Коли Чорна п’ятниця в Україні 2024 року: дати розпродажів у магазинах

Чорна п’ятниця або Black Friday – це всесвітньо відомий період розпродажів і гігантських знижок. Магазини по всьому світу приєднуються до цієї ініціативи, намагаючись привабити клієнтів низькими цінами. Українські компанії теж запроваджують таку практику.

Покупцям у цей період потрібно бути обережнішими. Адже крім реальних знижок у Чорну п’ятницю можна зіткнутися з шахрайством. Купуючи товар за акцією, не довіряйте незнайомим продавцям. А ми розповімо, коли Чорна п’ятниця очікується в найбільших українських магазинах.

Коли Чорна п’ятниця у 2024 році

Традиційно розпродажі проводяться в останню п’ятницю осені. Чорна п’ятниця 2024 року настане 29 листопада. Більшість магазинів розтягують період акцій на один-два тижні, щоб залучити більше клієнтів.

Історія Чорної п’ятниці

Чорна п’ятниця з’явилася в США і найпопулярніша саме в цій країні. У цей період американці люблять купувати подарунки до Різдва з великою знижкою. Багато людей беруть відгул у цей день, щоб зробити довгоочікувану покупку.

З’явилася Чорна п’ятниця в США в 60-их роках минулого століття. Магазини придумали проводити розпродажі між Днем подяки та Різдвом. Хоча продавці встановлювали великі знижки на товари, прибуток все одно був значним через великий наплив покупців.

Відтоді подію влаштовують щороку наступного дня після американського Дня подяки (останній четвер листопада). Вважається, що цю п’ятницю назвали “чорною” через величезні затори. На дорогах скупчується безліч машин мисливців на знижки.

Коли Чорна п’ятниця 2024 року / фото УНІАН

Чорна п’ятниця у 2024 році в різних магазинах

Деякі магазини вже оголосили про знижки на Чорну п’ятницю цього року:

  • Товари для дому та побутову хімію в Eva можна буде купити з великою знижкою з 29 листопада. Сервіс анонсує знижки до 50%, нічні акції та “товар дня” на кожну дату цього періоду.
  • Розетка проводить розпродаж, що стартує 29 листопада. Найбільші знижки очікуються на побутову техніку, одяг, товари для дому та дитячі товари.
  • У мультимаркеті Аврора знижки будуть протягом кількох днів з 29 листопада. Найвигідніше тут купувати товари для краси та гігієни, а також побутову хімію.
  • Компанія Алло вирішила почати Чорну п’ятницю однією з перших в Україні – розпродажі почнуться 17 листопада і триватимуть до 26 листопада. У магазині обіцяють встановити знижки до 70% на гаджети та побутову техніку, а також повербанки та спортивні товари.
  • У MAUDAU Чорна п’ятниця пройде з 13 листопада по 2 грудня. За три тижні покупці зможуть придбати алкоголь, продукти харчування, товари для дому та здоров’я зі знижкою до 65% і доставкою по всій Україні.
  • Офіційний магазин Samsung влаштовує період знижок протягом 10 днів з 29 листопада. Покупцям, які скористаються акцією, дадуть безкоштовну гарантію на товар на 1 рік.
  • Чорна п’ятниця в гіпермаркеті Епіцентр настане 29 листопада і може тривати кілька днів. Компанія анонсувала знижки до 70% на плитку і шпалери, а також 60% на люстри, матраци і килими.
  • Магазин одягу та аксесуарів Intertop також приєднається до розпродажів 29 листопада. Період акцій можуть продовжити на кілька днів, а самі знижки сягнуть 90%.
  • У Kasta Чорна п’ятниця 2024 триватиме з 21 по 29 листопада. Тут можна буде купити аксесуари, одяг, взуття, спортивні та господарські товари.
  • Магазин косметики та парфумів Notino анонсує тиждень знижок з 25 листопада до 1 грудня. Знижки очікуються в розмірі 15-30%, а для багатьох товарів діятиме безкоштовна доставка.

Більшість виробників обіцяють, що акції на товар поширюватимуться не лише у фізичних магазинах, а й на онлайн-покупки.

Коломієць Надія

Recent Posts

В кількох батальйонах не лишилося піхоти: 72 бригаду після Вугледара знову кинули в бій

Після відходу з міста Вугледар на Донеччині, яке тримали бійці 72-ї ОМБр ЗСУ ім. Чорних…

3 хв. ago

Шахраї дурять киян під виглядом працівників «Київгазу»

У Києві активізувалися  останні декілька днів шахраї, які представляються працівниками «Київгазу» та пропонують встановити сигналізатор…

12 хв. ago

Вперше в історії України: військовий викрив корупціонера і отримав за нього гроші

Вперше в історії України громадянин, який викрив корупціонера, отримав за нього грошову винагороду. Про це повідомляє Національне…

29 хв. ago

Від 1200 до 2500 грн: українцям виплатять одноразову допомогу

Адресну матеріальну допомогу виплатять киянам з інвалідністю внаслідок війни та участі у Революції Гідності, а…

40 хв. ago

Отримають другі повістки: кому готуватися до візиту у ТЦК

В Україні деякі громадяни можуть отримати повторні повістки від територіального центру комплектування, особливо якщо вони…

46 хв. ago

Водіям готують нові штрафи: на круглу суму може “влетіти” кожен

Україна незабаром може запровадити новий сезонний штраф для водіїв за використання шин, оскільки законопроект №8369 був поданий…

49 хв. ago