Святослав Болінський: Український бізнес може значно швидше отримати відшкодування збитків завданих військовою агресією РФ

За даними Світового банку на початок 2024 року близько 20% бізнесу були знищені
або зазнали часткового руйнування. 70% українського бізнесу втратили доходи, що
зменшилися вдвічі порівняно з 2021 роком.

Проблеми з електропостачанням, ускладненою логістикою, нестачею робітників та відсутністю достатнього фінансування, зокрема й на відбудову знищеного росіянами – це лише частковий перелік викликів, з яким сьогодні стикається український бізнес.

Святослав Болінський, засновник юридичної компанії «Болінський і команда» впевнений: «Український бізнес може значно швидше отримати відшкодування збитків завданих війною, ніж реалізація вироків судів проти рф. Грошова компенсація може бути отримана до Перемоги. Я бачу можливість створити прецеденти, за якими відповідальність будуть нести винні особи. Це не тільки рф, а й підсанкційні особи, які сприяють війні й міжнародна спільнота це визнала».

Юридична компанія «Болінський і команда» вийшла на юридичний ринок у 2024 році. Компанія забезпечує юридичний супровід розвитку та правову безпеку бізнесу в докризових, кризових і посткризових ситуаціях.

Одним із основних напрямків діяльності компанії є відшкодування збитків бізнесу завданих російською військовою агресією. 

Частина компаній фіксує вартість фізичних витрат і подає позови на рф. Ефективного механізму стягнення призначених відшкодувань нині не існує й чекати репарацій можна роками.

Але збитки завдані країною-агресором – це не тільки зруйновані будівлі, виробничі й офісні приміщення та знищені продукція й товари. Це також неотриманий або недоотриманий прибуток та інші ресурси. Механізм підрахунку на рівні держави не впроваджено або не оприлюднено.

Компанія «Болінський і команда» відпрацювала юридичну сторону стягнення відшкодування з підсанкційних осіб і наразі формує пакети документів для предʼявлення позовів.

Юрист і адвокат Святослав Болінський відмічає: «Ми фахівці в сфері безпеки бізнесу та юридичного супроводу діяльності компаній, маємо досвід вирішення складних  юридичних питань. Ми бачимо юридичні можливості як підтримати підприємську діяльність в країні охопленою війною та відчуваємо внутрішню потребу долучитися до боротьби на правовому полі бою».

Юристи компанії наголошують, варто якомога швидше й правильно зафіксувати всі збитки. Це допоможе отримати відшкодування в повному обсязі.

Дізнатися більше про юридичну підтримку бізнесу можна за телефоном:

 +38 067 746 95 87

https://bolinskyi.com/

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

6 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

22 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

31 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

44 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

54 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago