Пенсійні картки можуть “обнулити”: хто ризикує втратити чесно зароблені виплати

Українські пенсіонери, які отримують виплати на банківські картки, можуть залишитися без грошей через свою ж необережність. Про це йдеться у матеріалі профільного видання “На пенсії“.

Шахраї можуть “обнулити” українцям рахунки, на які ПФУ зараховує виплати. Щоб уникнути втрати заслужених виплат, слід дотримуватись кількох простих правил.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Нерідко аферисти користуються довірливістю пенсіонерів та під різними приводами намагаються виманити банківську чи іншу особисту інформацію. У жодному разі не можна розголошувати такі дані.

Отримавши дзвінок від особи, яка представилася представником банку, рекомендується не відповідати на сумнівні питання, а самостійно передзвонити на офіційний номер фінустанови та перевірити, чи справді вас турбують співробітники банку.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Пенсіонерам, які користуються смартфонами або іншими пристроями, не варто відкривати незнайомі посилання. Дуже часто це пастка шахраїв, особливо якщо на сторінці просять запровадити паспортні динні та реквізити картки.

Однак не завжди вдається убезпечитися від аферистів. Якщо невідомі особи зуміли заволодіти особистою інформацією пенсіонера, існує чіткий алгоритм дій:

  • звернутися до банку та заблокувати картку;
  • у відділенні банку отримати витяги з карткового рахунку;
  • подати заяву до поліції.
Ольга Степанова

Recent Posts

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

2 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

15 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

25 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

38 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

53 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

53 хв. ago