Бронювання та ВЛК: які правила підготували ТЦК

В інтерв’ю Главреду Лариса Козак, офіцер сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК І СП, розповіла про поточні правила проходження ВЛК в умовах бронювання.

Наразі активно обговорюють так зване економічне бронювання, коли деякі громадяни одержують відстрочку від призову через портал “Дія”.

Однак навіть якщо у вас є таке бронювання, вам все одно потрібно проходити ВЛК. Ця вимога зберігається, і ви повинні пройти комісію хоча б раз на 5 років, незалежно від наявності бронювання.

“Наявність бронювання або відстрочки не звільняє від інших правил військового обліку. Тому навіть якщо заброньованого направляють на ВЛК, потрібно йти, викликають повісткою до ТЦК – теж”, – каже Лариса Козак.

Проходження ВЛК. Фото: youtube

Чи потрібно проходити ВЛК щороку

ВЛК не потрібно проходити щороку, це передбачено законом. Така вимога може створити надмірне навантаження на військово-лікарські комісії. Ваша бронь від призову діє протягом встановленого терміну, і вам не потрібно турбуватися про повторне проходження комісії до закінчення цього терміну.

Місце проживання для ВЛК

Якщо ви зареєстровані в одній області, але працюєте в іншій, важливо розуміти, де потрібно проходити ВЛК. У разі законодавство дозволяє проходити ВЛК за місцем фактичного перебування, якщо це необхідно.

Наприклад, якщо ви працюєте у Києві, але зареєстровані у Київській області, вас можуть викликати для проходження ВЛК у Києві, якщо це пов’язано з будь-яким порушенням чи необхідністю.

ВЛК. Фото: скрін youtube

Зміна місця проходження ВЛК

Якщо ви хочете пройти ВЛК у місці, відмінному від вашого постійного місця реєстрації, це можливо, але має бути обґрунтовано. Наприклад, якщо ви хочете пройти ВЛК у Києві замість вашої області, це має бути погоджено з начальником вашого ТЦК та СП. Не можна просто прийти та змінити місце проходження без відповідних підстав.

Також Лариса додала, що проходження ВВК є невід’ємним елементом і при її непроходженні також можуть накладатися адмінстягнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Запам’ятайте це: найкращий час сніданку, обіду і вечері для схуднення

Коли йдеться про зниження ваги, найчастіше люди говорять про те, що їсти або не їсти,…

8 хв. ago

Екскомандир військової частини і “бізнесвумен” разом розікрали 140 млн гривень: деталі афери

Правоохоронці викрили ще одну шахрайську схему в армії. Підозри отримали колишній командир військової частини східного…

16 хв. ago

Родичі загиблих військових в Україні можуть отримати фіндопомогу: скільки заплатять

Відповідно до чинного законодавства, сім'я військовослужбовця, який загинув під час повномасштабної війни в Україні, має…

28 хв. ago

“Можна сокиру вішати”: окрім Києва, забруднення повітря фіксують ще у кількох областях

Погіршення якості повітря спостерігається не тільки у Києві та області, а й на території Чернігівського та Сумського…

37 хв. ago

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів.…

45 хв. ago

Сталлоне купує розкішний маєток для своїх доньок майже за $25 млн (фото)

78-річний голлівудський актор Сильвестр Сталлоне вирішив зробити розкішний подарунок для трьох своїх доньок — Софії,…

52 хв. ago