У Харкові знайшли мертвим журналіста: його шукали цілий місяць

У Харкові знайшли тіло зниклого безвісти журналіста Олександра Лапшина. Чоловік зник ще 29 травня і відтоді перебував у розшуку.

Про це пише Суспільне з посиланням на керівника слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова. Тіло чоловіка знайшли 29 червня, але кілька днів тримали це в таємниці.

“29 червня нам надійшла інформація від перехожого, який виявив тіло на мотузці з ознаками суїциду в районі Сортування. Звичайно, ми повинні встановити особу загиблого, тому що ця людина там перебувала довгий час і візуально підтвердити, хто ця людина неможливо”, — розповів він.

Болвінов також зазначив, що в кишені загиблого, швидше за все, була передсмертна записка, але через спеку її неможливо прочитати. Впізнати тіло вдалося з аналізу ДНК, про що вже поінформували батьків.

Остаточну причину смерті встановить судмедекспертиза, проте вже зараз можна говорити, що йдеться про самогубство.

Керівник пошукової групи громадської організації “Роза на руці” Олександр Гуманюк зазначив, що пошуки чоловіка тривали близько місяця.

“На жаль, тіло знайшли місцеві жителі, вони нас набрали, сказали, ми приїхали. Це десь за півтора кілометра від місця його проживання. Ми тримали інформаційну тишу, щоб мали можливість працювати слідчі та повідомити сім’ю”, — розповів він.

Видання повідомляє, що Лапшин не працював у ЗМІ до початку вторгнення, проте навесні 2022 року близько місяця працював у команді Reuters і має кілька публікацій на сайті “Української правди”.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Виїзд за кордон по-новому: для чоловіків все зміниться з 17 липня – попередження ДПСУ

Вимога до військовозобов'язаних чоловіків щодо оновлення військово-облікових даних спливає 16 липня. Після цієї дати правила виїзду чоловіків…

10 хв. ago

Втратили два Patriot і не захищають аеродроми: Безугла “рознесла” Повітряні сили і відповідальних за ППО

Нардепка Мар'яна Безугла знов накинулася з критикою на військових – цього разу дісталося Командуванню Повітряних…

19 хв. ago

З’явилась кумедна карикатура на зустріч Орбана з Путіним

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та російський диктатор Володимир Путін, які зустрілись у Москві, стали персонажами карикатури.…

30 хв. ago

Страшна сила: 7 зірок, які вважали свою зовнішність потворною

Прищі, нескінченні комплекси та проблеми з однокласниками – багатьом знайома така ситуація. Не є винятком і зіркові…

39 хв. ago

Повістки поштою: адвокатка розповіла, куди прийде лист щастя від ТЦК, якщо ви не оновили дані

З 16 липня ТЦК буде направляти повістки на останнє відоме місце реєстрації військовозобов’язаного, який не оновив дані.…

51 хв. ago

Щокін і Тадеєв: рослідувачі Схем знайшли українських власників санаторію Корал в окупованому Криму

Журналісти Схем провели розслідування і знайшли клон української компанії "Санаторій "Корал", перереєстрований після 2014 року за російським…

1 годину ago