Ухилянти тріумфують: суд заарештував усі висновки ТЦК на Полтавщині

У Полтавській області в одній із ВЛК викликала підозру надто велика кількість медичних висновків про непридатність військовозобов’язаних українців до військової служби. В результаті на всю документацію медкомісії було накладено арешт, про що повідомили у пресслужбі Національного агентства із запобігання корупції.

Суд у Полтаві наклав арешт на документи районних ВЛК Полтавської області у зв’язку з величезним показником непридатних для мобілізації громадян, визнаних такими цими комісіями. У ухвалі районного суду Полтави зазначено, що документи можуть бути доказом скоєння злочину, тому їх заарештували.

Повідомляється, що були визнані непридатними до військової служби саме у Полтавській області 20% від кількості непридатних по Україні, які проходили військово-лікарські комісії для мобілізації до військової служби. Це – найбільший показник по областях, що викликало підозру слідчих органів.

При цьому Полтавська область також входить до п’ятірки регіонів, де зафіксовано найбільшу кількість осіб, визнаних обмежено придатними – 31% від загальної кількості комісій у 2022 році та 30% за дев’ять місяців 2023 року.

Слідчі припускають, що представники ВЛК Полтавщини, даючи заключення, що особи є обмежено придатними та непридатними до служби у ЗСУ, швидше за все, отримували за свої протиправні дії неправомірну винагороду.

У зв’язку з цим документація ВЛК була заарештована і наразі вивчається слідчими в рамках досудового розслідування, яке також передбачає встановлення наявності неправдивих відомостей у медичній документації військовозобов’язаних, фальсифікованих підстав застосування статей розкладу хвороб та фізичних недоліків, що визначають ступінь придатності особи до військової служби. його з воєнного обліку.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гіпотезу підтверджено: на Землю майже 13 000 років тому впала комета і це змінило планету

Автори дослідження, опублікованого в журналі Airbursts and Cratering, виявили докази, що підтверджують Ударну гіпотезу пізнього…

11 секунд ago

Бред Пітт та Інес де Рамон уперше офіційно зʼявилися на публіці разом (фото)

60-річний американський актор Бред Пітт прибув на Гран-прі Великої Британії в Сільверстоун зі своєю дівчиною…

9 хв. ago

Друг на годину з OLX: яка вартість послуги та чим заохочують кандидати

Послуга "Чоловік на годину" вже давно стала популярною серед тих, хто потребує допомоги у дрібних…

10 хв. ago

У центрі Львова бабуся каталася на іграшковому Lamborghini і отримала штраф

У Львові днями стався курйозний випадок – пенсіонерку оштрафували за їзду на іграшковому Lamborghini. Відео…

2 години ago

Кому з українців може загрожувати штраф від 34 000 гривень за неоновлення даних про авто

До 16 липня всі військовозобов'язані громадяни України повинні оновити свої дані. Проте подавати інформацію до ТЦК…

2 години ago

Росія посилює атаки на авіабази України, щоб заблокувати передачу F-16 – Le Monde

Росія посилила військовий тиск на Україну, завдаючи ударів по авіабазах. За словами аналітиків, це пов'язано…

3 години ago