Перед Великоднем українські господині активно готуються до свята – печуть паски та фарбують яйця. Але не завжди їм вдається зварити яйця так, щоб вони не потріскалися та легко очищалися. Щоб досягти такого результату, можна використовувати кілька простих лайфхаків.
Досвідчені господині говорять про те, що класти яйця потрібно в киплячу воду, використовуючи ложку або шумівку, а не в холодну. Але перед варінням їх слід дістати із холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
При цьому у воду радять додати один інгредієнт, який не дасть шкаралупі тріснути і зробить так, що вона легко відокремлювалась від білка. І це сода, яка трохи пом’якшить шкаралупу і запобігатиме появі тріщин. Крім того, зварене у такий спосіб яйце легше чиститься.
Все, що потрібно – це просто додати у воду половину чайної ложки соди і варити яйця необхідну кількість часу.
Замість соди можна використати і звичайну сіль. Солона вода має велику щільність, тому не дає яйцям битися об стінки та дно посуду, тим самим захищаючи їх від розтріскування шкаралупи. Та й чистяться яйця, зварені у воді із сіллю, набагато краще.
Зима — це час зниження температур та чималої кількості свят, які нерідко відзначають з алкоголем.…
У 2026 році в Единбурзі офіційно запровадять туристичний податок, що стане першим таким випадком у Шотландії.…
Військовозобов'язані громадяни України, які раніше отримали статус обмежено придатних до військової служби, повинні самостійно пройти…
Шахраї часто використовують інсценування наїзду на пішохода, щоб змусити водіїв відкупитися і не ставати фігурантами…
Для багатьох українців, особливо у холодні місяці, платежі за газ та збори за доставку чинять…
З першого вересня 2025 року у вищих навчальних закладах розпочнеться базова загальновійськова підготовка. У Міноборони…