Перед Великоднем українські господині активно готуються до свята – печуть паски та фарбують яйця. Але не завжди їм вдається зварити яйця так, щоб вони не потріскалися та легко очищалися. Щоб досягти такого результату, можна використовувати кілька простих лайфхаків.
Досвідчені господині говорять про те, що класти яйця потрібно в киплячу воду, використовуючи ложку або шумівку, а не в холодну. Але перед варінням їх слід дістати із холодильника заздалегідь, щоб вони стали кімнатної температури.
При цьому у воду радять додати один інгредієнт, який не дасть шкаралупі тріснути і зробить так, що вона легко відокремлювалась від білка. І це сода, яка трохи пом’якшить шкаралупу і запобігатиме появі тріщин. Крім того, зварене у такий спосіб яйце легше чиститься.
Все, що потрібно – це просто додати у воду половину чайної ложки соди і варити яйця необхідну кількість часу.
Замість соди можна використати і звичайну сіль. Солона вода має велику щільність, тому не дає яйцям битися об стінки та дно посуду, тим самим захищаючи їх від розтріскування шкаралупи. Та й чистяться яйця, зварені у воді із сіллю, набагато краще.
У російських пропагандистських каналах з'явилися повідомлення про начебто місцезнаходження військової бази НАТО на Яворівському полігоні…
На Київщині планують відремонтувати підвальне приміщення у психоневрологічному інтернеті, облаштувавши у ньому укриття. Проте питання…
Бунт у ТЦК намагався підняти в минулому засуджений громадянин — це провокація, яка матиме наслідки.…
Прикордонний пункт пропуску Медика-Шегині буде закрито для вантажівок із завтрашнього дня з 9:00, оскільки польські…
Американський мільярдер Стівен Лінч, який має бізнес у Росії, звернувся до уряду США з проханням дозволити…
Голова "Братства" Дмитро Корчинський заявив, що його хочуть вбити. Про це він сказав у відеозверненні.…