Посилення мобілізації: адвокатка вказала на “неприємну зміну” в новому законі

Новим законопроєктом про мобілізацію, винесеним нещодавно на розгляд, передбачається, що чоловікам, які перебувають за кордоном, слід стати на військовий облік. Про це повідомляють на YouTube-каналі “Пані в законі” Христини Очкур і Марії Левченко.

Новий закон: зміни в частині мобілізації

За словами авторки відео, законопроєкт №10449 передбачає “дуже неприємну зміну” для громадян України, які перебувають за кордоном.

Повідомляють, що будь-які консульські послуги за кордоном, зокрема й заміна закордонного паспорта, для військовозобов’язаних будуть можливими тільки за пред’явленням військово-облікового документа.

“Водночас у проєкті не вказано, коли саме ці чоловіки мали виїхати за кордон. Це може стосуватися не тільки тих, хто виїхав після повномасштабного вторгнення, а й раніше”, — пояснила Христина Очкур.

Адвокатка припустила, що новий проєкт закону про мобілізацію, судячи з усього, затвердять.

“Поки що за нього ще не проголосували, але зрозуміло, що справа рухатиметься в цьому напрямі досить швидко”, — пояснила адвокатка.

Чинне законодавство дає українським громадянам, які виїхали за кордон більш ніж на 3 місяці, тиждень, щоб стати на військовий облік. Ідеться про призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Порушення такого положення закону тягне за собою штраф — від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів. Повторне порушення — від 50 до 100 мінімумів.

Yuriy

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago