Не купуйте такі мандарини: які точно будуть кислими та з кісточками

Соковиті та ароматні мандарини – це ідеальний фрукт для осінньо-зимового сезону. Вони багаті на вітаміни та підіймають настрій. Але вибрати по-справжньому солодкий і стиглий мандарин непросто. У магазинах та на ринках представлено безліч сортів, кожен з яких відрізняється на смак, солодкістю та наявністю кісточок. Ось порадами, які допоможуть вибрати найсоковитіші та найсмачніші мандарини, пише Телеграф.

Як вибрати солодкі та стиглі мандарини: на що звернути увагу

Мандарини насиченого помаранчевого кольору, як правило, стиглі та солодкі. Якщо на шкірці є зелені плями, це може означати, що фрукт ще не повністю дозрів. Краще вибирати мандарини рівномірного яскраво-жовтогарячого кольору — вони зазвичай містять більше цукру і мають виражений смак.

Зверніть увагу на вагу плода. Візьміть мандарин в руку: чим важчий фрукт, тим він, ймовірно, буде соковитішим. Щільні, важкі мандарини містять більше соку, що робить їх смак більш насиченим. Легкі плоди часто виявляються сухуватими й можуть не виправдати очікувань до смаку.

Шукайте мандарини з гладкою, злегка натягнутою шкіркою. Свіжі мандарини мають рівну шкірку, яка щільно прилягає до м’якоті. Якщо шкірка здається занадто зморшкуватою або в’ялою, це може вказувати на те, що фрукт почав висихати й втратив частину свого соку. Мандарини з тонкою шкіркою, як правило, соковитіше.

Інтенсивний цитрусовий аромат – ознака стиглого та солодкого фрукта. Понюхайте мандарин: якщо аромат сильний та свіжий, плід, швидше за все, буде солодким. Мандарини з невираженим або слабким запахом можуть бути менш зрілими та не такими смачними.

Якщо вам важливо вибрати мандарини без кісточок, зверніть увагу на такі сорти, як Клементіна та Сацума. Ці сорти не тільки солодкі та соковиті, але й зручні для перекушування, тому що не містять насіння.

Мандарини, які краще не купувати

Намагайтеся уникати мандаринів із пошкодженою шкіркою: дрібні тріщини, вм’ятини або темні плями вказують на те, що плоди могли зберігатись у неналежних умовах. Зелені плями також сигналізують про незрілість і можливу кислинку у смаку. Крім того, уникайте плодів із нальотом або пліснявою: такі мандарини можуть не тільки зіпсувати враження від смаку, але й бути небезпечними для здоров’я.

Романчук Микола

Recent Posts

У ТЦК пояснили, чому здійснюють рейди та чому їм не вистачає лише баз даних

Восени Україну сколихнула низка гучних рейдів ТЦК по нічних клубах, концертах тощо. Суспільство знову почало…

1 хв. ago

Нові правила для пенсій: скільки прийдеться заплатити з зарплати

У Кабінеті Міністрів України розробили нову пенсійну реформу, яка передбачає зміни у системі відрахувань з…

3 хв. ago

Які головні антитренди зими 2024/2025: цих речей вже не варто носити, чим їх краще замінити

Ще кілька років тому цей одяг був стильним, та вже сьогодні зійшов з модного олімпу.…

35 хв. ago

Українці платять чужі борги по комуналці, поки “сніжним комом” ростуть свої: як перевірити

В Україні при зміні власника нерухомості необхідно обов'язково переоформити особовий рахунок у постачальника комунальних послуг.…

44 хв. ago

Затяжна магнітна буря послабшала, але це ненадовго

Довготривалий геомагнітний шторм, який вирував на нашій планеті десять днів, трохи знизив свою силу. Однак…

52 хв. ago

Вибори у США: у The Hill розкрили терміни підрахунку голосів виборців

У команді віцепрезиденки США Камали Гарріс заявили, що остаточні результати виборів можуть бути оголошені вже за кілька…

58 хв. ago