Не купуйте такі мандарини: які точно будуть кислими та з кісточками

Соковиті та ароматні мандарини – це ідеальний фрукт для осінньо-зимового сезону. Вони багаті на вітаміни та підіймають настрій. Але вибрати по-справжньому солодкий і стиглий мандарин непросто. У магазинах та на ринках представлено безліч сортів, кожен з яких відрізняється на смак, солодкістю та наявністю кісточок. Ось порадами, які допоможуть вибрати найсоковитіші та найсмачніші мандарини, пише Телеграф.

Як вибрати солодкі та стиглі мандарини: на що звернути увагу

Мандарини насиченого помаранчевого кольору, як правило, стиглі та солодкі. Якщо на шкірці є зелені плями, це може означати, що фрукт ще не повністю дозрів. Краще вибирати мандарини рівномірного яскраво-жовтогарячого кольору — вони зазвичай містять більше цукру і мають виражений смак.

Зверніть увагу на вагу плода. Візьміть мандарин в руку: чим важчий фрукт, тим він, ймовірно, буде соковитішим. Щільні, важкі мандарини містять більше соку, що робить їх смак більш насиченим. Легкі плоди часто виявляються сухуватими й можуть не виправдати очікувань до смаку.

Шукайте мандарини з гладкою, злегка натягнутою шкіркою. Свіжі мандарини мають рівну шкірку, яка щільно прилягає до м’якоті. Якщо шкірка здається занадто зморшкуватою або в’ялою, це може вказувати на те, що фрукт почав висихати й втратив частину свого соку. Мандарини з тонкою шкіркою, як правило, соковитіше.

Інтенсивний цитрусовий аромат – ознака стиглого та солодкого фрукта. Понюхайте мандарин: якщо аромат сильний та свіжий, плід, швидше за все, буде солодким. Мандарини з невираженим або слабким запахом можуть бути менш зрілими та не такими смачними.

Якщо вам важливо вибрати мандарини без кісточок, зверніть увагу на такі сорти, як Клементіна та Сацума. Ці сорти не тільки солодкі та соковиті, але й зручні для перекушування, тому що не містять насіння.

Мандарини, які краще не купувати

Намагайтеся уникати мандаринів із пошкодженою шкіркою: дрібні тріщини, вм’ятини або темні плями вказують на те, що плоди могли зберігатись у неналежних умовах. Зелені плями також сигналізують про незрілість і можливу кислинку у смаку. Крім того, уникайте плодів із нальотом або пліснявою: такі мандарини можуть не тільки зіпсувати враження від смаку, але й бути небезпечними для здоров’я.

Романчук Микола

Recent Posts

Нехороші новини для тих, хто худне: ось, що вам весь час заважає

Відновлення ваги після дієти або програми схуднення є дуже поширеним явищем. Згідно з новими дослідженнями, "пам’ять" жирових клітин…

6 хв. ago

І сюди дісталися: додаткові податки на подарунки та спадщину доведуть до відчаю

Чимало українців, можливо, не знають, що спадкове майно оподатковується. Хоча спеціального збору за спадок немає,…

15 хв. ago

Стало відомо, чим Путін розплачується з Кімом за зброю та солдатів

Росія поставила Північній Кореї понад мільйон барелів нафти за зброю і солдатів. Про це повідомляє…

24 хв. ago

“Не створені для війни”: українські волейболісти пояснили свою втечу з країни

Волейболісти "Решетилівки" Андрій Оробко та Дмитро Шаврак розповіли, чому втекли з України. Гравці не повернулися до країни після волейбольного матчу Кубка…

32 хв. ago

Це не просто трюк: Орбан відреагував на заяву Путіна про удар балістикою по Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на удар балістичною ракетою Росії по Дніпру. За словами угорського…

44 хв. ago

Над Буковелем помітили дивний літак: фото викликали обговорення у мережі

Над Буковелем, популярним всесезонним курортом у серці Карпат, помітили літак, не схожий на військовий. Відповідні…

53 хв. ago