Не купуйте такі мандарини: які точно будуть кислими та з кісточками

Соковиті та ароматні мандарини – це ідеальний фрукт для осінньо-зимового сезону. Вони багаті на вітаміни та підіймають настрій. Але вибрати по-справжньому солодкий і стиглий мандарин непросто. У магазинах та на ринках представлено безліч сортів, кожен з яких відрізняється на смак, солодкістю та наявністю кісточок. Ось порадами, які допоможуть вибрати найсоковитіші та найсмачніші мандарини, пише Телеграф.

Як вибрати солодкі та стиглі мандарини: на що звернути увагу

Мандарини насиченого помаранчевого кольору, як правило, стиглі та солодкі. Якщо на шкірці є зелені плями, це може означати, що фрукт ще не повністю дозрів. Краще вибирати мандарини рівномірного яскраво-жовтогарячого кольору — вони зазвичай містять більше цукру і мають виражений смак.

Зверніть увагу на вагу плода. Візьміть мандарин в руку: чим важчий фрукт, тим він, ймовірно, буде соковитішим. Щільні, важкі мандарини містять більше соку, що робить їх смак більш насиченим. Легкі плоди часто виявляються сухуватими й можуть не виправдати очікувань до смаку.

Шукайте мандарини з гладкою, злегка натягнутою шкіркою. Свіжі мандарини мають рівну шкірку, яка щільно прилягає до м’якоті. Якщо шкірка здається занадто зморшкуватою або в’ялою, це може вказувати на те, що фрукт почав висихати й втратив частину свого соку. Мандарини з тонкою шкіркою, як правило, соковитіше.

Інтенсивний цитрусовий аромат – ознака стиглого та солодкого фрукта. Понюхайте мандарин: якщо аромат сильний та свіжий, плід, швидше за все, буде солодким. Мандарини з невираженим або слабким запахом можуть бути менш зрілими та не такими смачними.

Якщо вам важливо вибрати мандарини без кісточок, зверніть увагу на такі сорти, як Клементіна та Сацума. Ці сорти не тільки солодкі та соковиті, але й зручні для перекушування, тому що не містять насіння.

Мандарини, які краще не купувати

Намагайтеся уникати мандаринів із пошкодженою шкіркою: дрібні тріщини, вм’ятини або темні плями вказують на те, що плоди могли зберігатись у неналежних умовах. Зелені плями також сигналізують про незрілість і можливу кислинку у смаку. Крім того, уникайте плодів із нальотом або пліснявою: такі мандарини можуть не тільки зіпсувати враження від смаку, але й бути небезпечними для здоров’я.

Романчук Микола

Recent Posts

Майже 100 тисяч податків: скільки заплатять ФОП різних груп у 2025 році

У грудні 2024 року в Україні було запроваджено нові умови оподаткування, що стосуються ФОП. Одним із…

30 хв. ago

Суддя Господарського суду міста Києва отримав підозру у державній зраді

Діючому судді Господарського суду міста Києва повідомлено про підозру у державній зраді. Про це повідомляє Офіс Генерального…

32 хв. ago

Ілон Маск назвав “розвагою” вибух ракети космічного корабля SpaceX

Нещодавнє випробування ракети Starship, яка є найбільшою і найпотужнішою ракетою-носієм у світі, закінчилося тим, що верхній ступінь…

42 хв. ago

Мураєв, підозрюваний у держзраді, знову заявив про себе: де з’явився

Скандальний український політик Євген Мураєв, якого підозрюють у державній зраді, повідомив, що живе та працює…

47 хв. ago

Трамп планує оголосити криптовалюту національним пріоритетом, – Bloomberg

Обраний президент Дональд Трамп планує випустити указ, який підносить криптовалюти до рангу пріоритетних напрямів політики і дає…

57 хв. ago

Обшуки в ексведучого телеканалу Медведчука: деталі від СБУ

Ексведучий телеканалу очільника забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука Макс…

1 годину ago