Не купуйте такі мандарини: які точно будуть кислими та з кісточками

Соковиті та ароматні мандарини – це ідеальний фрукт для осінньо-зимового сезону. Вони багаті на вітаміни та підіймають настрій. Але вибрати по-справжньому солодкий і стиглий мандарин непросто. У магазинах та на ринках представлено безліч сортів, кожен з яких відрізняється на смак, солодкістю та наявністю кісточок. Ось порадами, які допоможуть вибрати найсоковитіші та найсмачніші мандарини, пише Телеграф.

Як вибрати солодкі та стиглі мандарини: на що звернути увагу

Мандарини насиченого помаранчевого кольору, як правило, стиглі та солодкі. Якщо на шкірці є зелені плями, це може означати, що фрукт ще не повністю дозрів. Краще вибирати мандарини рівномірного яскраво-жовтогарячого кольору — вони зазвичай містять більше цукру і мають виражений смак.

Зверніть увагу на вагу плода. Візьміть мандарин в руку: чим важчий фрукт, тим він, ймовірно, буде соковитішим. Щільні, важкі мандарини містять більше соку, що робить їх смак більш насиченим. Легкі плоди часто виявляються сухуватими й можуть не виправдати очікувань до смаку.

Шукайте мандарини з гладкою, злегка натягнутою шкіркою. Свіжі мандарини мають рівну шкірку, яка щільно прилягає до м’якоті. Якщо шкірка здається занадто зморшкуватою або в’ялою, це може вказувати на те, що фрукт почав висихати й втратив частину свого соку. Мандарини з тонкою шкіркою, як правило, соковитіше.

Інтенсивний цитрусовий аромат – ознака стиглого та солодкого фрукта. Понюхайте мандарин: якщо аромат сильний та свіжий, плід, швидше за все, буде солодким. Мандарини з невираженим або слабким запахом можуть бути менш зрілими та не такими смачними.

Якщо вам важливо вибрати мандарини без кісточок, зверніть увагу на такі сорти, як Клементіна та Сацума. Ці сорти не тільки солодкі та соковиті, але й зручні для перекушування, тому що не містять насіння.

Мандарини, які краще не купувати

Намагайтеся уникати мандаринів із пошкодженою шкіркою: дрібні тріщини, вм’ятини або темні плями вказують на те, що плоди могли зберігатись у неналежних умовах. Зелені плями також сигналізують про незрілість і можливу кислинку у смаку. Крім того, уникайте плодів із нальотом або пліснявою: такі мандарини можуть не тільки зіпсувати враження від смаку, але й бути небезпечними для здоров’я.

Романчук Микола

Recent Posts

Сонячний вальс: чого чекати від магнітних бур 22-24 листопада

Небо знову вирішило внести свої корективи в наші буденні турботи. На цьому тижні Сонце підкидає…

3 хв. ago

Пентагон підтвердив застосування Росією експериментальної балістичної ракети по Україні

У четвер, 21 листопада, речник Пентагону Сабрінга Сінгх заявила, що США підтверджують застосування Росією експериментальної балістичної ракети середньої дальності,…

10 хв. ago

Німеччина почала підготовку до війни з Росією

У Бундесвері створено документ з 1000 сторінок під назвою "Німецький оперативний план", який передбачає підготовку…

23 хв. ago

Канадці вважають власний будинок «розкішшю»: результати опитування

Ситуація на ринку житла в Канаді настільки плачевна, що більшість людей тепер вважають володіння власним…

35 хв. ago

Готуйтесь: відключення світла може змінити блекаут – де графіки не допоможуть

За словами Станіслава Ігнатьєва, голови ради Української асоціації поновлюваної енергетики, деякі великі міста України зіткнуться…

48 хв. ago

Кремль пригрозив ударами по Польщі

У Росії відверто пригрозили завдати ударів територією Польщі на тлі сьогоднішнього обстрілу України. Відповідну заяву…

59 хв. ago