Не купуйте такі мандарини: які точно будуть кислими та з кісточками

Соковиті та ароматні мандарини – це ідеальний фрукт для осінньо-зимового сезону. Вони багаті на вітаміни та підіймають настрій. Але вибрати по-справжньому солодкий і стиглий мандарин непросто. У магазинах та на ринках представлено безліч сортів, кожен з яких відрізняється на смак, солодкістю та наявністю кісточок. Ось порадами, які допоможуть вибрати найсоковитіші та найсмачніші мандарини, пише Телеграф.

Як вибрати солодкі та стиглі мандарини: на що звернути увагу

Мандарини насиченого помаранчевого кольору, як правило, стиглі та солодкі. Якщо на шкірці є зелені плями, це може означати, що фрукт ще не повністю дозрів. Краще вибирати мандарини рівномірного яскраво-жовтогарячого кольору — вони зазвичай містять більше цукру і мають виражений смак.

Зверніть увагу на вагу плода. Візьміть мандарин в руку: чим важчий фрукт, тим він, ймовірно, буде соковитішим. Щільні, важкі мандарини містять більше соку, що робить їх смак більш насиченим. Легкі плоди часто виявляються сухуватими й можуть не виправдати очікувань до смаку.

Шукайте мандарини з гладкою, злегка натягнутою шкіркою. Свіжі мандарини мають рівну шкірку, яка щільно прилягає до м’якоті. Якщо шкірка здається занадто зморшкуватою або в’ялою, це може вказувати на те, що фрукт почав висихати й втратив частину свого соку. Мандарини з тонкою шкіркою, як правило, соковитіше.

Інтенсивний цитрусовий аромат – ознака стиглого та солодкого фрукта. Понюхайте мандарин: якщо аромат сильний та свіжий, плід, швидше за все, буде солодким. Мандарини з невираженим або слабким запахом можуть бути менш зрілими та не такими смачними.

Якщо вам важливо вибрати мандарини без кісточок, зверніть увагу на такі сорти, як Клементіна та Сацума. Ці сорти не тільки солодкі та соковиті, але й зручні для перекушування, тому що не містять насіння.

Мандарини, які краще не купувати

Намагайтеся уникати мандаринів із пошкодженою шкіркою: дрібні тріщини, вм’ятини або темні плями вказують на те, що плоди могли зберігатись у неналежних умовах. Зелені плями також сигналізують про незрілість і можливу кислинку у смаку. Крім того, уникайте плодів із нальотом або пліснявою: такі мандарини можуть не тільки зіпсувати враження від смаку, але й бути небезпечними для здоров’я.

Романчук Микола

Recent Posts

Назвали найбільш стресостійкі знаки Зодіаку

Проблеми - стала складова життя будь-якої людини. І кожен справляється з ним по-різному. Як виявилось,…

6 хв. ago

Українців лякають штрафами і в’язницею за дрова: за що можуть покарати

Верховна Рада прийняла закон, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти…

16 хв. ago

Альтернатива ТЦК: мобілізацію очистять від корупції воєнкомів

З листопада українці отримають можливість подавати заявки на відстрочку від мобілізації безпосередньо через мобільний додаток…

20 хв. ago

WSJ: Росія намагалася влаштувати теракти на літаках у США

Росію підозрюють у плануванні відправки запальних пристроїв літакам, які летять до США. Два пристрої, які…

20 хв. ago

Що станеться, якщо пити каву натщесерце кожного ранку: дали відповідь

Споживання кави натщесерце має вплив на шлунок. До таких висновків дійшли науковці після проведеного дослідження.…

34 хв. ago

Вибори у США стартували: перше містечко оголосило результати голосування

У США розпочалися президентські вибори, і перші результати вже оголошено. Діксвілл-Нотч у штаті Нью-Гемпшир, відоме…

35 хв. ago