Навіть без тепла платити доведеться: за що українцям виставляють рахунки

Якщо українці не використовують опалення, чому вони все одно повинні платити за обслуговування труб? Експертка у сфері ЖКГ Христина Ненно розповіла про це під час ефіру на каналі КИЇВ24.

Навіть якщо ви передаєте показники лічильника з нулями, згідно з чинним законодавством, доведеться платити за обслуговування труб у будинку. Це означає, що незалежно від того, чи використовуєте ви тепло, плата за підтримку інфраструктури лишається. Йдеться про сплату за труби, які забезпечують опалення в під’їздах, на дахах та в інших загальних місцях будинку.

Опалення. Фото: скрін youtube

Як пояснила Христина Ненно, компанія “Єврореконструкція” виставляє такі рахунки, опираючись на свою судову практику. Тому, якщо ви проживаєте в будинку, де вони надають послуги, будьте готові отримати рахунок, навіть якщо не користуєтесь батареями.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Вартість таких послуг може бути різною. Все залежить від типу будинку – від 10 гривень за менші багатоквартирні будинки до 1500 гривень у великих спорудах. Тож ціна може коливатися в залежності від умов.

Що стосується інших постачальників, таких як “Теплоенерго”, то з ними ситуація дещо простіша. Однак загальне правило залишається – навіть без користування опаленням, обслуговування труб вимагає оплати.

Романчук Микола

Recent Posts

Чоловік знайшов на пляжі вмираючу акулу з дивним тілом. ФОТО

Рибалка Джейсон Мойс із Сіднея (Австралія) прогулювався берегом Севен-Майл у містечку Шолхейвені (Новий Південний Уельс),…

9 хв. ago

ТОП-5 авто за 500 тисяч гривень, які надійніше нових

На вторинному ринку можна знайти автомобіль навіть із обмеженим бюджетом, наприклад, за 500 тисяч гривень.…

20 хв. ago

Китай реєструє третину всіх компаній у РФ

Кількість зареєстрованих у Росії компаній із співвласниками з КНР з початку 2024 року зросла на…

32 хв. ago

Чому не збиватимуть ракети над Україною: НАТО дало відповідь

Країни Північноатлантичного альянсу не планують збивати російські ракети та дрони, які летять над територією України.…

41 хв. ago

Обов’язкові екзамени у школах пропонують скасувати

В Україні запропонували скасувати Національне мультипредметне тестування для вступу у вищі навчальні заклади на спортивні…

50 хв. ago

Україна наблизилася до створення власної ракети дальністю до 700 км: подробиці

Україна наблизилася до створення власної ракети дальністю ураження близько 700 кілометрів, а також розробляє зенітно-ракетний…

52 хв. ago