Винагорода за тортури: ексголова колонії, де знущалися з в’язнів, отримав премію у пів мільйона гривень

Ексглава Божківської колонії, де були організовані тортури та знущання з ув’язнених, отримав при звільненні 400 тисяч гривень премії та пізніше максимальну пенсію.

Про це йдеться в повідомленні омбудсмена Дмитра Лубінця.

Омбудсмен закликає ДБР перевірити, чому “керівництво кримінально-виконавчої служби прийняло рішення про безпідставне та незаконне нарахування 400% преміювання керівника після встановлених систематичних порушень та фактів тортур та побиття засуджених”.

“В липні 2023 року під час проведення службового розслідування, не чекаючи остаточних висновків, погоджене звільнення за власним бажанням начальника установи з виплатою йому премій 400% до посадового окладу “за особливі досягнення в роботі” та інших грошових виплат на загальну суму майже 400 тисяч”, – додав він.

Надалі у грудні 2023 року екскерівник цієї установи спромігся отримати рішення про встановлення йому максимального рівня пенсії.

Знущання у Божківській колонії: що відомо

Нагадаємо, у травні ДБР повідомила про викриття масштабної системи тортур та знущань над ув’язненими у в’язницях у низці регіонів України. Тоді підозри отримали 4 співробітники Божківської виправної колонії №16 у Полтавській області. За даними слідства, жертвами були майже всі, хто потрапляв до колонії. Новоприбулим погрожували підселенням до “знехтуваних суспільством” в’язнів, били та влаштовували їм жорстку процедуру “прийому”.

У разі відмови виконувати вказівки їх били ногами, палицями, палицями, викручували руки та інше. Задокументовано також випадок завдання понад 200 ударів одному з засуджених.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

52 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

53 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

55 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

57 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

59 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago