Студентів із відстрочкою не випустять за кордон? Денисова поділилася деталями

Під час воєнного стану право на відстрочку мають студенти у разі, якщо вони навчаються на денній чи дуальній формі навчання. Однак її здобуття не означає, що він може виїхати за кордон.

Про це розповіла голова правління Громадської організації “Український центр захисту прав людей” Людмила Денісова. Вона додала, що урядом змінено правила перетину державного кордону для чоловіків-студентів.

Людмила Денисова зазначила, що під час воєнного стану за кордон можуть виїжджати студенти віком від 18 до 22 років, які навчаються у вищих навчальних закладах державної чи комунальної форми власності на денній формі навчання.

“Якщо на бакалавраті — то незалежно, по якій спеціальності, якщо на магістратурі — то тільки медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування”, — додала вона.

Денисова розповіла, що студент також має брати участь у програмі освітньої академічної мобільності. При цьому студенти, які беруть участь у ній, можуть безперервно перебувати за кордоном лише на термін навчального семестру.

При перетині кордону студент повинен мати при собі такі документи:

  • обов’язкову довідку від вищої освіти України щодо направлення учасника програми освітньої академічної мобільності для навчання в іноземному навчальному закладі. У ній має бути зазначена інформація про основи співробітництва, термін навчального семестру за кордоном, відсутність за результатами двох останніх семестрів негативних оцінок та фактів перескладання заліків та іспитів, підтвердження рівня володіння здобувачем освіти мовою викладання в іноземному навчальному закладі;
  • копію договору академічної мобільності;
  • е-квиток студента;
  • обов’язково військово-обліковий документ із відміткою про відстрочку від ТЦК та СП;
  • довідку про надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, що видається саме ТЦК та СП.
Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

58 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

59 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

1 годину ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago