Екскерівник Рівненського ТЦК побив військового: суд дозволив вийти йому під заставу

Рівненській апеляційний суд ухвалив рішення дозволити колишньому керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергію Луцюку, який у липні 2023 року побив військовослужбовця, вийти під заставу. Про це повідомила пресслужба суду.

“Апеляційний суд ухвалив рішення про застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді застави, щоправда, удвічі збільшивши її розмір (150 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб, що складає 454 200 гривень)”, — йдеться у повідомленні.

Адвокат Луцюка просив визначити заставу у розмірі 242 тис. гривень, а сам обвинувачений попросив суд врахувати, що його старший син служить у ЗСУ, а молодшому сину — лише три роки. Також екскерівник Рівненського ТЦК заявив, що перерахував на потреби української армії 300 000 гривень та вказав на суттєве погіршення стану здоров’я.

Зазначимо, що з липня минулого року Сергій Луцюк перебуває у СІЗО.

Суд дійшов висновку, що клопотання сторони захисту можна задовільнити частково, тому на обвинуваченого поклали додаткові обов’язки:

  • не відлучатися з населеного пункту, в якому він прожива без дозволу суду;
  • прибувати до суду за першою вимогою;
  • повідомляти суд про зміну місця свого проживання та/або місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з потерпілим Віталієм Козачуком як безпосередньо, так і через третіх осіб;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд з України.

“Колегія суддів взяла до уваги п.3 ст.5 Конвенції про захист прав людини (правова позиція ЄСПЛ у п.60 рішення у справі “Єлоєв проти України”), у якому зазначається, що після спливу певного проміжку часу (досудового розслідування, судового розгляду) навіть обґрунтована підозра у вчиненні злочину не може слугувати єдиним виправданням тримання під вартою підозрюваного, обвинуваченого, а тому суду, в разі задоволення клопотання про обрання або продовження терміну застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, необхідно чітко зазначити у судовому рішенні про наявність іншої підстави (підстав) або ризику, що передбачені ч.1 ст.177 КПК”, — пояснили у пресслужбі рішення суду.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

42 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

43 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

45 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

47 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

49 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

50 хв. ago