Щоб не залишитись без машини чи квартири: як дізнатися, чи є у вас прихований штраф від ТЦК

Від 24 лютого 2022 року триває масштабна агресія Росії проти України. За цей час хтось став на захист своєї Батьківщини добровільно, а когось покликав обов’язок. І ось станом на 860 день російського вторгнення настала ситуація, коли держава змушена вдаватись до жорстких рішень, аби навести лад у питанні мобілізації.

Так, ні для кого не секрет, що на військовозобов’язаних громадян України, які не дотримуються загальних правил мобілізації, наприклад не прибувають за викликом до ТЦК або ігнорують повістку, можуть накладатись штрафні санкції.

Наприклад, згідно з новим законом про мобілізацію, для чоловіків у віці від 18 до 60 років, які не оновлять свої дані в ТЦК і СП до 16 липня 2024 року, а також не перебувають на військовому обліку, передбачено штраф від 17 000 до 25 500 грн у воєнний час або за повторне порушення.

Крім того, за ігнорування мобілізаційного законодавства щодо обов’язкового оновлення даних у ТЦК, військовозобов’язаний може залишитися без водійського посвідчення.

І от стало відомо, що особи, які отримали штраф від ТЦК, можуть дізнатися про відкрите виконавче провадження з Автоматизованої системи виконавчого провадження (АСВП). Пошук можна здійснити за своїми прізвищем та ім’ям.

Довідка:

  • Автоматизована система виконавчого провадження- це комп’ютерна програма, що забезпечує збирання, зберігання, облік, пошук, узагальнення, надання відомостей про виконавче провадження, формування Єдиного реєстру боржників та захист від несанкціонованого доступу.

Крім того, така інформація стане відомою при безпосередньому відвідуванні ТЦК чи встановленні застосунку Резерв+.

Особисте прибуття до ТЦК і СП

Якщо штраф було накладено, то ТЦК і СП зобов’язані надати особі копію постанови про притягнення до адміністративної відповідальності, оскільки такий обов’язок передбачено чинними нормами КУпАП.

Доступ до інформації АСВП

Що ж стосується АСВП, то вільний та безоплатний доступ до інформації з неї забезпечує Міністерство юстиції України у мережі на своєму офіційному веб-сайті.

Пошук інформації через веб-сайт здійснюється за такими параметрами:

  • прізвище, ім’я, по батькові
  • число, місяць, рік народження боржника – фізичної особи та прізвище, ім’я, по батькові (за його наявності) стягувача – фізичної особи
  • найменування, ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань для юридичної особи – боржника та стягувача
  • УНЗР стягувача – фізичної особи, боржника – фізичної особи (за наявності)
  • номер виконавчого провадження.
Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані обрали президента – переміг Масуд Пезешкіян: що про нього відомо

В Ірані у другому турі президентських виборів, які пройшли 5 липня, переміг Масуд Пезешкіан, що обіцяв "відкрити…

3 години ago

Як мати молодший вигляд: універсальні правила макіяжу

З часом змінюється не лише світогляд, досвід та зовнішній вигляд людини, а й підхід до…

3 години ago

Чарівні створіння: учені пояснили, чому собаки пильно дивляться на людей

Люди й собаки тисячоліттями живуть пліч-о-пліч — за цей час вони встигли здобути репутацію найкращих друзів…

3 години ago

За яких умов військовозобов’язаний може відмовитися від проходження ВЛК

В Україні все частіше виникають ситуації, коли призовники стикаються з порушеннями під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).…

3 години ago

Сильної спеки не буде: субота потішить українців теплом (карта)

У суботу, 6 липня, сильна спека дасть українцям невеликий перепочинок - у більшості областей температура…

3 години ago

Українці з авто можуть не отримати субсидії у липні: кого це торкнеться

Деяким категоріям одержувачів субсидій в Україні з 1 липня не буде автоматично продовжено їхнє призначення. Залежить це…

4 години ago