Сезон кавунів розпочався: скільки коштують

Перші українські кавуни цього сезону вже з’явилися на ринках. Проте відпускні ціни на перші партії у середньому на 11% вищі, ніж на початку минулого року, сягаючи 20-26 грн/кг.  

Аналітики EastFruit пояснюють підвищення цін обмеженою пропозицією, оскільки збір врожаю розпочався лише у південних областях та Закарпатті. Цьогорічний сезон кавунів розпочався на кілька тижнів раніше, ніж торік.

Очікується, що масовий продаж кавунів в Україні розпочнеться ближче до середини липня. Однак фермери припускають можливість різкого зниження цін найближчим часом у зв’язку зі збільшенням пропозиції на ринку.

На Житньому ринку у Житомирі кавуни та дині вже можна придбати за ціною від 40 до 60 грн за кілограм. За словами продавця Григорія ці кавуни вирощені у Білгород-Дністровському районі Одеської області, де вони дозрівають трохи швидше.

«Цього року гарний врожай кавунів. Засаджені величезні плантації в Одеській та Херсонській областях. На Закарпатті, кажуть, теж цього року висадили чимало кавунів. Думаю, ближче до серпня вони стануть дешевшими», – розповів продавець Григорій кореспонденту «Главкома».

Також кавуни вже достигли у деяких жителів Житомирщини. 

У супермаркетах Novus кавуни можна придбати за ціною від 29,90 грн/кг, у «Сільпо» грецькі кавуни коштують від 39 грн/кг, а в Auchan – від 39,90 грн/кг. 

Ольга Степанова

Recent Posts

“Копаються у батьківських речах”: окупанти конфіскували будинок Джамали в Криму

Російські окупанти забрали будинок української співачки кримсько-татарського походження Джамали, який знаходиться в тимчасово окупованому Криму. Про…

6 хв. ago

Візит Орбана до Путіна: аналітики пояснили, як диктатор використав угорського прем’єра

Президент Росії Володимир Путін використав зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном для того, щоб виступити проти припинення…

14 хв. ago

“Я об’єднав 50 країн, щоб допомогти Україні”: Байден заявив, що це він зупинив Путіна

Президент США Джо Байден заявив, що це він зупинив президента РФ Володимира Путіна, коли об'єднав 50 держав…

18 хв. ago

Улюблений італійський обід Сильвестра Сталлоне

Рецепти італійської пасти сподобаються всім прихильникам цієї смачної кулінарної традиції. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має…

38 хв. ago

“Без заяв”: українці отримають автоматичну відстрочку без відвідування ТЦК

Деяким громадянам України не знадобиться навіть відвідувати ТЦК, щоб отримати відстрочку. Усе буде оформлено автоматично завдяки…

40 хв. ago

Між Угорщиною і Німеччиною виник конфлікт через зустріч Орбана з Путіним – Bloomberg

Після того, як канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана через його поїздку…

42 хв. ago