Ціни на овочі та фрукти: експерти спрогнозували вартість продуктів у травні

Ціни у травні в Україні на деякі продукти можуть зрости, зокрема це стосується вартості яблук та винограду. Інна Сало, головна наукова співробітниця відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки”, повідомила “24 Каналу” подробиці.

Яблука можуть зрости до 27 гривень за кілограм. Вартість винограду також здатна продемонструвати динаміку зростання до 285 гривень за кілограм.

Ціна на апельсини очікується до 75 гривень. Вартість лимонів у травні становитиме до 57 гривень. Банани реалізовуватимуть за ціною до 70 гривень, мандарини до 77 гривень.

Капусту білокачанну на українських ринках продаватимуть за ціною до 14 гривень за кілограм (-1,3 %), картоплю – до 25 гривень за кілограм (-4 %), буряк – до 25 гривень за кілограм (-7 %). Ріпчаста цибуля реалізовуватиметься до 15 гривень за кілограм (-4 %), а морква – до 14 гривень за кілограм (-5 %).

Ціна на молоду капусту та картоплю у травні, з розширенням обсягів їхньої реалізації може знизитися. Очікується вартість на рівні до 45 гривень за кілограм та 30 гривень за кілограм відповідно.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у травні 2024 року очікується незначне здорожчання плодових. На цю продукцію впродовж квітня 2024 року ціни також зросли.

Як вказано у повідомленні, станом на 23 квітня 2024 року порівняно з 31 березня цього року банани здорожчали до 69,40 гривні за кілограм (+6,9 %), лимони – до 56,40 гривні за кілограм (-3,8 %), апельсини здешевшали до 70,52 гривні за кілограм (-1,4 %), мандарини – до 76,33 гривні за кілограм (+24,8 %), виноград – до 279,44 гривні за кілограм (+6,34 %), а яблука – до 25,39 гривні за кілограм (+29,5 %).

Ольга Степанова

Recent Posts

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

2 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

9 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

14 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

21 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

31 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

32 хв. ago