Новини суспільства

Вже офіційно: у ТЦК оголосили посилення мобілізації – з яких областей розпочнуть

В одній з областей України мають намір посилити мобілізацію.

На Раді оборони 24 листопада 2023 року в одній з областей було ухвалено рішення про посилення мобілізації, повідомляє poda.gov.ua.

Таке рішення ухвалили в Полтавській області. Розпорядження голови Полтавської ОВА Пилипа Проніна опублікували вже на сайті.

Згідно з рішенням обласної військової адміністрації, у регіоні мають посилити мобілізацію військовозобов’язаних і транспортних засобів з метою “неухильного виконання планових показників мобілізації людських і транспортних ресурсів”.

У регіоні також вирішили посилити контроль за проведенням мобілізації та надавати допомогу Полтавському обласному та районному центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) під час проведення ними мобілізаційних заходів.

У вересні поточного року на сесії місцевої влади підполковник Полтавського ТЦК і СП Віталій Бережний заявляв, що Полтавська область опинилася на останньому місці з виконання плану мобілізації. План від Генштабу на той момент був виконаний на 8%.

Через те, що Рада вдев’яте продовжила воєнний стан у країні до 14 лютого 2024 року, буде й тривати загальна мобілізація.

Рішення про посилення або, навпаки, про зниження темпів мобілізації ухвалює Генштаб, він передає запити на збільшення кількості мобілізованих за потреби.

Народний депутат і член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін зазначив, що повномасштабна війна вже має всі характеристики так званої війни на виснаження. Війна на виснаження – це завжди війна ресурсів.

Один із них – мобілізаційний. Посилення мобілізації може бути як у тому випадку, якщо готується наступ, так і за необхідності тримати оборону і відбивати наступальні атаки ворога. Тож, посилення мобілізації може відбутися по всій території країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago