ТЦК чекають 17-річних українців: або “Резерв+”, або штраф до 25 тисяч

Міністерство оборони пропонує виключити із законодавства комісії з питань взяття на військовий облік призовників. Відповідний законопроєкт Уряду 12076 зареєстровано у Верховній Раді, повідомляє «Судово-юридична газета».

Крім того, оборонне відомство пропонує виключити норми про те, що органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, заклади освіти незалежно від підпорядкування і форми власності щороку у строки та в порядку, встановлені Кабміном, зобов’язані подавати до відповідних районних (міських) ТЦК списки громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік призовників.

Натомість подання відомостей про себе покладається на призовника. Йому надається можливість стати на облік дистанційно через «Резерв+». В іншому випадку він повинен буде з’явитися до ТЦК і сплатити штраф від 17 тис. грн до 25,5 тис. грн.

Так, у законопроекті 12076 пропонується встановити, що щороку з 1 січня до 31 липня громадяни України чоловічої статті, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років, беруться на облік призовників з внесенням відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів шляхом:

  • проходження електронної ідентифікації та уточнення своїх персональних даних засобами Електронного кабінету призовника, військовозобов’язаного, резервіста в порядку, визначеному Кабінетом міністрів ;
  • особистого прибуття до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з поданням необхідних документів, перелік яких установлюється Міністерством оборони України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призову громадян на військову службу під час мобілізації. Так, надається право командиру військової частини надавати направлення військовозобовʼязаним для проходження ВЛК, щоб визначити їх ступінь придатності до військової служби.

Романчук Микола

Recent Posts

Соцмережа X втратила левову частку своєї вартості відтоді, як її очолив Маск

Вартість соціальної мережі X впала більш ніж на 75% порівняно з тим, коли власник-мільярдер Ілон Маск купив…

7 хв. ago

Для поляків і чехів окупація України не є смертельною: красномовні заяви лідерів

Східноєвропейські сусіди України останнім часом наговорили чимало цікавого, що повною мірою характеризують їх, а також…

15 хв. ago

Хіба що не їв немовлят: P. Diddy додали звинувачення у ще одному мерзенному знущанні

Музичному продюсеру P. Diddy. пред'явлено ще 120 скарг на сексуальне насильство. Серед них ймовірна жертва, яка стверджує,…

23 хв. ago

98% громадян планують провести зиму в Україні, – опитування

98% українців не планують залишати Україну в осінньо-зимовий період, попри ракетні удари по енергетичних об’єктах…

33 хв. ago

Анджеліну Джолі запідозрили в романі з молодшим на майже 10 років відомим репером

Американську акторку Анджеліну Джолі запідозрили в романі з британським репером Akala, який молодший за неї на дев'ять років.…

44 хв. ago

Найпопулярніші країни Європи серед біженців з України: як змінилась ситуація за рік

У країнах Європейського Союзу перебуває близько 4,5 млн українських біженців. Найпопулярнішою країною для біженців з…

52 хв. ago