На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному фонді будуть низькими, тому готуватися до майбутнього на пенсії потрібно з самого початку кар’єри. Про це повідомляє Стіна.

Таким чином, українці повинні відкладати собі на пенсію, тому що цілком очевидно, що коли хтось вийде на пенсію, держава не зможе підтримувати йому гідний рівень життя і будь-які державні пенсії будуть наднизькими.

Тому українці повинні просто на початку кар’єри зрозуміти, що лише вони самі повинні забезпечувати собі пенсію.

Українці повинні відкладати гроші, робити інвестиції, мати пасивний дохід, щоб після виходу на пенсію жити за рахунок накопичених протягом життя грошей.

Водночас експерт рекомендує інвестувати у військові облігації чи сільськогосподарські землі.

«Інвестиції в іноземну валюту – це не інвестиції, тому що валюта теж страждає від інфляції. Тому зараз, напевно, під час війни, якщо у вас є гроші в Україні, то єдині два таких більш-менш цікавих масових інструменту – це державні облігації – державні. облігації, військові облігації та сільськогосподарські землі», – пояснив він.

Варто зазначити, що середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн. А зараз 5816 грн. У січні 2024 року українці отримували в середньому 5385 грн. Якщо враховувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 грн.

Ми говоримо про середній показник. Зростання відбулося на 45,7%, а кумулятивний рівень інфляції за цей період становив 35,5%. Тобто підвищення середньої пенсії має компенсувати подорожчання товарів і послуг.

Проте мінімальна пенсія з січня 2022 року зросла з 1934 до 2361 грн. Тобто на 22%. Отже, індексація мінімальної пенсії не дала можливості навіть компенсувати інфляцію. А найбільше втратили ті, хто отримує мінімальну виплату.

Романчук Микола

Recent Posts

Нові правила готелів дратують туристів і готельєрів у Іспанії

Нові правила реєстрації в готелях в Іспанії зобов'язують туристів надавати до 18 пунктів особистої інформації, що викликало…

2 хв. ago

Помста буде жорстокою: Нетаньяху розповів про відповідь Ізраїлю Ірану на ракетний удар

1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася. Як повідомляє портал "Коментарі",…

11 хв. ago

Зарплати “таємних покупців” в Україні зросли на 133%: за що їм стільки платять

В Україні сильно зросли зарплати "таємних покупців" – на 133% за останній рік. Якщо раніше…

19 хв. ago

Пенсії в Україні: скільки отримуватиме пенсіонер, у якого менш як 15 років стажу

Досягнення 65 років не гарантує, що держава виплачуватиме громадянину соціальну допомогу. Для цього потрібно буде…

28 хв. ago

Туреччина може стати наступною ціллю Ізраїлю – Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган припустив ймовірність того, що наступною метою атак Ізраїлю після Гази…

37 хв. ago

ТЦК звернеться до поліції: кого шукатимуть першими

Територіальні центри комплектування можуть звертатися до поліції для затримання осіб, які ухиляються від мобілізації. Є…

45 хв. ago