На пенсію треба збирати самостійно: держава платитиме копійки

В Україні вже 20 років анонсують масштабну пенсійну реформу, але її досі не втілено. Пенсії в Пенсійному фонді будуть низькими, тому готуватися до майбутнього на пенсії потрібно з самого початку кар’єри. Про це повідомляє Стіна.

Таким чином, українці повинні відкладати собі на пенсію, тому що цілком очевидно, що коли хтось вийде на пенсію, держава не зможе підтримувати йому гідний рівень життя і будь-які державні пенсії будуть наднизькими.

Тому українці повинні просто на початку кар’єри зрозуміти, що лише вони самі повинні забезпечувати собі пенсію.

Українці повинні відкладати гроші, робити інвестиції, мати пасивний дохід, щоб після виходу на пенсію жити за рахунок накопичених протягом життя грошей.

Водночас експерт рекомендує інвестувати у військові облігації чи сільськогосподарські землі.

«Інвестиції в іноземну валюту – це не інвестиції, тому що валюта теж страждає від інфляції. Тому зараз, напевно, під час війни, якщо у вас є гроші в Україні, то єдині два таких більш-менш цікавих масових інструменту – це державні облігації – державні. облігації, військові облігації та сільськогосподарські землі», – пояснив він.

Варто зазначити, що середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн. А зараз 5816 грн. У січні 2024 року українці отримували в середньому 5385 грн. Якщо враховувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 грн.

Ми говоримо про середній показник. Зростання відбулося на 45,7%, а кумулятивний рівень інфляції за цей період становив 35,5%. Тобто підвищення середньої пенсії має компенсувати подорожчання товарів і послуг.

Проте мінімальна пенсія з січня 2022 року зросла з 1934 до 2361 грн. Тобто на 22%. Отже, індексація мінімальної пенсії не дала можливості навіть компенсувати інфляцію. А найбільше втратили ті, хто отримує мінімальну виплату.

Романчук Микола

Recent Posts

Демобілізація в Україні: військовий відповів, чи реально це зараз

Командир підрозділу ударних безпілотників Ігор Луценко пропонує відмовитися від ідеї фіксованих термінів служби на користь…

2 години ago

Підполковник запасу ЦАХАЛ розповів, як Ізраїль відбивав масовану атаку Ірану

Іран завдав потужного ракетного удару по Ізраїлю. Для атаки Тегеран використав сотні балістичних ракет. В…

2 години ago

Під Москвою застрелили колишнього “міністра” “ЛНР”: цікаві подробиці

У Росії в Підмосков'ї з вогнепальним пораненням голови знайшли "екс-міністра" палива, енергетики та вугільної промисловості…

3 години ago

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує влада українцям

Уряд України запропонував заморозити мінімальні пенсії, зарплати та прожитковий мінімум на наступні три роки, починаючи…

3 години ago

Долар по 45 гривень до кінця 2024 року: експерт розповів, до якого курсу готуватись українцям

Усі українці звернули увагу на те, що при затвердженні бюджету нашої країни на 2025 рік…

3 години ago

Нове свавілля від ТЦК: сім’ї військових позбавляють спадщини

Останнім часом почастішали випадки ігнорування запитів нотаріусів щодо витребування відомостей стосовно сум грошового забезпечення загиблих…

3 години ago