Мобілізація сама прийде у дім: у ТЦК закінчилося терпіння – кого першим чекає “привіт”

Військовозобов’язані, які не оновили дані військового обліку або не мають необхідних документів, можуть мати серйозні наслідки, оскільки правоохоронні органи ведуть активний пошук таких осіб.

Про це повідомив в інтерв’ю «Західному кур’єру» в. о. заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП Андрій Мороз.

За його словами, наявність застарілих даних військового обліку автоматично робить військово-пов’язаного порушником, що може спричинити адміністративні стягнення: «Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники щодня їх виявляють під час оповіщення та передають поліції».

Є також особи, які мають право на відстрочку, але не поновили дані. Мороз також пояснив, що навіть ті, хто має документи, що не відповідають необхідним стандартам, вважаються порушниками.

ТЦК

«Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка, – також порушники. Таких людей багато. Усі вони перебувають у розшуку та щодня встановлюються нашими працівниками. Ми передаємо їхнім представникам поліції, їх залучають до адмінвідповідальності», – сказав він.

Після поновлення даних українці проходять медичне обстеження. Якщо ви придатні до служби та не маєте дійсної відстрочки, вас швидко відправлять до навчального центру для початку служби.

Крім того, згідно з новими правилами, військкомати можуть збирати та вносити актуальні дані до системи «Оберіг». Це дозволяє владі дізнатися про ваше місце проживання, як з вами зв’язатися і де ви працюєте. Щоб вас не оголосили у розшук, важливо переконатись, що ваші дані актуальні.

Романчук Микола

Recent Posts

Гетманцев пропонує оподатковувати всі посилки з-за кордону

Норму про несплату податку на додану вартість при отриманні посилки з-за кордону вартістю менш як…

8 хв. ago

У Японії в аеропорту вибухнула бомба: скасували понад 80 авіарейсів

У Японії, в аеропорту Міядзакі, скасовано понад 80 рейсів через вибух на рульовій доріжці американської бомби…

25 хв. ago

Британська акторка за тиждень переспала із понад сотнею студентів та їх батьками

25-річна британка Бонні Блу від початку 2024 року вже мала інтимні стосунки із 200 партнерами.…

35 хв. ago

Небезпечна хвороба поширюється на Дніпропетровщині: масово хворіють діти

Кожні 3-4 роки в Україні спостерігаються спалахи кашлюку. Зараз одним із осередків стала Дніпропетровська область. У…

44 хв. ago

Замість бензину українцям продавали “бодягу”: де заливали підроблене пальне

Правоохоронці викрили на Львівщині незаконний продаж фальсифікованого пального – зокрема, бензину. Зловмисники реалізовували його через…

52 хв. ago

Міноборони запровадить нові повістки в Україні: що зміниться

В Україні вже почали тестування функціональність повісток з QR-кодом, повідомила в коментарі DOU заступниця міністра оборони з питань цифровізації…

60 хв. ago