Коли осінні канікули в школах України і де їх можуть скасувати

Українські школярі деяких регіонів залишаться без осінніх канікул, проте матимуть довші зимові. Згідно з рішенням Кабінету міністрів, заклади освіти самостійно визначатимуть дати та тривалість канікул.

Розповідаємо про те, в яких регіонах діти підуть на відпочинок вже з 28 жовтня, а де школярі чекатимуть на зиму. Подробиці про перший семестр навчального року читайте далі.

Нагадаємо, орієнтовно осінні канікули в Україні тривають з 28 жовтня по 3 листопада. Зимові відбудуться з 28 грудня 2024 року по 12 січня 2025 року.

У Харківській області навчання майже у всіх школах проходить дистанційно, а графіки канікул затверджують педагогічні ради закладів освіти. Майже всі школи повідомили, що будуть дотримуватися звичайного плану. Проте у Лозівській територіальній громаді відмовились від осінніх, тож школярі відпочиватимуть довше взимку. 

Львівська область

У разі тривалої відсутності електроенергії та неможливості прогріти приміщення до початку осінньо-зимового періоду, то для школярів можуть оголосити вимушені канікули. Проте загалом регіон планує дотримуватися звичайного графіку. 

Також канікули за розкладом, який визначать педагогічні ради шкіл, відбудуться у Миколаївській Волинській, Вінницькій, Житомирській, Сумській, Кіровоградській, Рівненській та Закарпатській областей.

Натомість у Хмельницькій області деякі громади вже розглядають зміщення графіку канікул у разі тривалої відсутності електроенергії. Водночас, місто Городок планує скасувати осінні канікули. Зокрема, школярі можуть відпочивати до двох місяців.

Також не планують перериватися восени школи у місті Славута, селищі міського типу Стара Синява, селі Требухівці. У смт Летичів місцева влада рекомендувала оптимізувати навчальний процес та приєднати осінні канікули до зимових.

У селищі міського типу Антоніни та селі Миролюбне діти будуть без осіннього відпочинку і матимуть зимові майже два місяці.

Романчук Микола

Recent Posts

5 хвилин – 4 тисячі: допомога з ТЦК обійдеться значно дорожче

В Україні зростає попит серед чоловічого населення на послуги юристів з питань пов'язаних із мобілізацією…

2 хв. ago

Стосується всіх водіїв: 7 нововведень в автострахуванні – краще їх знати

В Україні почав діяти новий закон «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів». Для…

11 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні: синоптикиня попередила про “підступний циклон”

Вихідними, 5-6 жовтня, Україну накриє циклон із південного заходу, і зумовить справжню дощову погоду. Про…

20 хв. ago

Ізраїль атакували з Лівану: понад 100 ракет випущено за кілька годин

Сьогодні, 2 жовтня, Ізраїль став об'єктом масованої ракетної атаки з боку Лівану. За кілька годин було випущено…

22 хв. ago

А ось це щось новеньке: українцям встановлять нові лічильники з автоматичним відстеженням

В Україні запроваджується нова система обліку газу. За допомогою сучасних лічильників споживачам більше не потрібно…

29 хв. ago

Ціни на харчі в Україні б’ють рекорди та вже вищі, ніж у багатьох країнах Європи

Однією з болючих для українського населення тем є ріст цін на продукти харчування, адже в…

38 хв. ago