Автоматично стали злочинцями: ТЦК попередило ухилянтів

Якщо ви є військовозобов’язаним і досі не оновили свої військово-облікові дані або зовсім не маєте потрібних документів, у вас можуть бути великі проблеми – вас уже шукає поліція. Про це розповів Андрій Мороз, виконуючий обов’язки заступника начальника Івано-Франківського ТЦК та СП, в інтерв’ю “Західному кур’єру”. Мороз пояснив, що неактуальні дані автоматично роблять вас порушником військового обліку і за це можна отримати адміністративне покарання:

“Ці громадяни перебувають у розшуку поліції. Наші співробітники кожного дня їх виявляють під час оповіщення та передають поліції”.

Військовозобов’язаний

Є також ті, хто має право на відстрочку, але з якихось причин не оновив своїх даних. Мороз додав, що навіть люди з документами, але які не відповідають стандартам, потрапляють під цю категорію:

“Ті, хто мають військово-облікові документи невстановленого зразка – також нарушники. Таких людей багато. Усі вони перебувають у розшуку і щоденно встановлюються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності”.

Після того, як дані актуалізовані, у військовозобов’язаного проходить медкомісія. Якщо ви у формі і не маєте права на відстрочку, то вас швидко визначають у навчальний центр, де ви розпочнете свою службу.

Військовозобов’язаний

Також варто нагадати, що завдяки новим правилам військкомати можуть збирати актуальні дані та вносити їх до системи “Оберіг”. Це означає, що тепер вони точно знають, де ви живете, як зв’язатися з вами і де працюєте. Отже, якщо не хочете опинитися у розшуку, не забудьте оновити свої дані.

Романчук Микола

Recent Posts

Пенсії обкладуть податком: який відсоток виплати доведеться віддати

В Україні пенсійне оподаткування має певні деталі, які має знати кожен пенсіонер. Багато хто вважає,…

9 хв. ago

Повістки поштою: “Укрпошта” розсилає листи ще в одному регіоні

Військовозобов'язаним продовжують надсилати повістки поштою. “Укрпошта” почала розсилати повістки на Прикарпатті. Про це повідомляє портал…

18 хв. ago

Зеленський сподівається силою зброї повернути всі окуповані території – The Guardian

Сполучені Штати перебувають у скрутному становищі з двома своїми найважливішими іноземними друзями: українським президентом Володимиром Зеленським та…

26 хв. ago

У Нідерландах суд вперше покарав чоловіка за сексуальні домагання на вулиці

У середу, 2 жовтня, суд в Нідерландах оштрафував чоловіка за переслідування та залякування жінки на…

35 хв. ago

Масові перевірки дітей у школах: про що потрібно знати батькам

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, українські навчальні заклади проходитимуть масштабні перевірки для виявлення…

44 хв. ago

Скандал у британській лікарні: хірург прооперував пацієнта ножем “з кишені”

Хірург з університетської клініки Сассексу під час операції розрізав грудну клітку пацієнта армійським розкладним ножем,…

52 хв. ago