Зробити мобілізацію “молодшою” на 10 років: документ вже отримав підтримку

На порталі Офіційного Інтернет-представництва Президента України 5 червня 2024 року з’явилася нова петиція. У ній українці просять Президента України зменшити вік для мобілізації, повідомляє Стіна.

Йдеться про те, що у разі ухвалення позитивного рішення, в Україні не будуть закликати на проходження військової служби військовозобов’язаних, яким понад 50 років. Як відомо, зараз військовозобов’язаними вважаються всі чоловіки до 60-річного віку.

Причиною зменшення віку автори петиції називають можливість поліпшення економічного становища країни з допомогою цих громадян.

“Звернення до Президента України зменшити мобілізаційний вік для чоловіків з 60 до 50 років з метою покращення економічного стану в країні”, – йдеться у петиції.

Зазначимо, що в Україні офіційно чоловіки можуть вийти на пенсію у віці 60 років чи пізніше залежно від стажу. До цього віку вони можуть працювати та приносити користь економіці країни. В умовах воєнного стану ці чоловіки можуть бути мобілізовані.

Проте, як правило, на практиці стан здоров’я українських чоловіків різко падає вже після 50 років, а тривалість їхнього життя в середньому становить 67 років, що на 10 років менше, ніж у жінок. Тобто, якщо після 50 років чоловіки можуть ще працювати, платити податки, будучи при цьому володарями багаторічного стажу у своїх професіях, то з військовою службою все набагато складніше. Мало того, що після 50 чоловіки мають погане здоров’я, у більшості з них немає військового досвіду і доводиться вчитися всьому з нуля в досить не молодому віці.

У результаті за два місяці голосувань петиція про зменшення мобілізаційного віку для чоловіків з 60 до 50 років набрала 25 тисяч 101 голос. Згідно з правилами, тепер ця петиція має бути розглянута Президентом України Володимиром Зеленським.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

3 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

3 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

3 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago