Відключення світла восени та взимку: до чого варто готуватися українцям

Українцям розповіли, чи будуть відключення електроенергії восени та взимку в 2024 році.

Як передає “Хвиля”, про це повідомив експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього Адріан Прокоп в ефірі “Громадське радіо”.

Після останньої масованої атаки Росії по Україні на початку тижня ситуація з енергетикою погіршилася ще сильніше. Проте експерт спрогнозував, що до середини наступного тижня відключення світла у більшості регіонів можуть припинитися.

Проте прогноз щодо ситуації восени та взимку, за словами Прокопа, залишається незмінним. Річ у тім, що із нинішнім зростанням споживання може виникнути дефіцит електроенергії. Це призведе до відключень, що вже фіксувалися в липні цього року.

Відключення світла в Україні / Фото: ecoflowukraine.com

“Ситуація з відключеннями покращується. Якщо не буде нових сильних обстрілів, то наступного тижня становище має нормалізуватися. У середині тижня у більшості регіонів відключень може не бути”, – пояснив він.

При цьому експерт наголосив, що ситуація з електроенергією також залежить від території. До того ж, на лівобережжі енергодефіцит набагато більший, ніж на правобережжі, і це пов’язано з імпортом з Європи.

На думку фахівця, коли настануть холоди, відключення електроенергії будуть неминучими. За прогнозами, споживання електрики почне зростати у другій половині жовтня. Тоді дефіцит значно збільшиться.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Нідерланди хочуть відправити українських чоловіків додому

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов'язаних українських чоловіків. Про силові методи…

7 хв. ago

Сусіди принца Гаррі та Меган Маркл обурені їхньою поведінкою: Забирайся зі своєї вулиці

Колишня американська акторка і британський принц склали королівські повноваження у 2020 році та переїхали з Великобританії до…

15 хв. ago

Перевіряйте поштові скриньки: Укрпошта сама без ТЦК вже розіслала тисячі повісток

Згідно з ухваленими змінами в законодавстві, після 16 липня передбачено можливість надсилати повістки "Укрпоштою". Повістки…

17 хв. ago

Українці можуть отримати одноразову виплату в розмірі 10 пенсій: деталі

Після виходу на пенсію деякі громадяни України можуть отримати одноразову допомогу, яка становить десять місячних пенсійних…

19 хв. ago

Батька Доді Аль-Фаєда звинуватили у використанні королівського маєтку для сексуального насильства

Єгипетського мільярдера Мохаммеда Аль-Фаєда, який помер 2023 року в 94-річному віці, кілька жінок звинуватили у…

20 хв. ago

“Почали гавкати на людей”: зоопарк потрапив у скандал, пофарбувавши собак у панд

Китайський зоопарк Гуанюані довелось закрити після того, як люди зрозуміли, що "панди" у вольєрах —…

26 хв. ago